Geluidsreductie en hekwerk ineen

Het traditionele bouwhek is een zwaar en stevig naverzinkt hek dat voornamelijk binnenstedelijk wordt toegepast en bij bouwprojecten die een langere looptijd hebben. In een stad moet vaak efficiënt om worden gegaan met de beschikbare ruimte. Het traditionele bouwhek kan zonder blokken of schoren worden geplaatst en is daarom een veelgebruikte oplossing voor binnenstedelijke gebieden waar weinig plek is.

Semipermanente oplossing

Het traditionele bouwhek wordt over het algemeen voor tijdelijke projecten ingezet. Dit kunnen renovatieprojecten zijn, maar ook bijvoorbeeld projecten waar aan de weg wordt gewerkt. Het hek kan dan op blokken worden geplaatst, zodat het makkelijk te verplaatsen is. Maar je kunt ook kiezen voor de semipermanente oplossing. De semipermanente oplossing heeft veel voordelen. Ten eerste is het ruimtebesparend, omdat je geen blokken of schoren hebt. Ten tweede is het tijdbesparend. De hekwerklijn kan de gehele bouwtijd blijven staan zonder dat de uitvoerder de hekwerklijn moet controleren of herstellen.

2014061039.jpg

Noise Control Barrier

Misschien heb je het zelf wel eens meegemaakt: een verbouwing in de straat of bij de buren. Het geluid verstoort de rust en uitslapen is er niet meer bij. Veel omwonenden klagen dan ook en dat kan ervoor zorgen dat het bouwproces vertraagt. We hebben daarom het ‘Noise Control Barrier’ doek ontwikkeld. Dit doek bestaat uit geluidsabsorberende fibers die de geluidsoverlast van bouwprojecten verminderen. Het doek absorbeert de geluiden die afkomstig zijn van de bouwplaats en voorkomt dat het geluid weerkaatst. Het traditionele bouwhek is uitermate geschikt in combinatie met het ‘Noise Control Barrier’ doek. De NCB doeken zijn robuust en laten geen wind door. Het traditionele hekwerk staat vanwege het zware gewicht stevig in de grond en kan daardoor de doeken dragen.

Geluidsoverlast reduceren: Rotterdam

Het traditionele bouwhek in combinatie met de NCB wordt op diverse plaatsen gebruikt. Onder andere in Rotterdam. De Willemsbrug in Rotterdam is dringend aan onderhoud toe en wordt momenteel volledig gerenoveerd. Zo krijgt de brug zijn oorspronkelijk rode kleur terug. Echter, bij het stralen en schoonblazen van de constructie produceren de machines het nodige geluid. De Gemeente Rotterdam koos daarom voor ons hekwerk in combinatie met de NCB doeken om dat geluid te reduceren.
Niet alleen op de brug, maar ook aan de Van Vollenhovenstraat in Rotterdam staat het traditionele bouwhek. In de Van Vollenhovenstraat wordt de gehele weg aangepakt. Omdat de huizen bijna direct aan de weg staan, is het hekwerk aan beide zijdes van de straat geplaatst. Om de geluidslast van de werkzaamheden voor de bewoners te verminderen hebben we 114 NCB doeken aan het hekwerk bevestigd.

Er zijn veel mogelijkheden met het traditionele bouwhek. Kies je voor de semipermante oplossing of juist voor een plaatsing op blokken en schoren? De zware variant, of minder zwaar? En heb je een NCB doek nodig voor je bouwproject? Wij helpen je graag met het vinden van de meest geschikte oplossing.

 

Onderwerpen: Projectbeveiliging,

Geplaatst door Stef Manders op 07 april 2017