Voldoen aan bouwregelgeving doe je niet alleen met software

Voldoen aan wetgeving op een bouwplaats kost een hoop tijd. Niet alleen komt er een hoop administratie bij kijken, je dient ook je werknemers te motiveren zich aan regels te houden en te controleren of dit daadwerkelijk gebeurt. Software kan je helpen processen te stroomlijnen en administratieve taken terug te dringen. Hoewel dit helpt om de eerste stappen te zetten in het voldoen aan regelgeving, is het gebruik van software geen allesomvattende oplossing. Welke extra stappen dien je te nemen om volledig te voldoen aan bouwregelgeving?

Geplaatst op 20 juli 2018 door Thijs Krijgsman    Regelgeving & voorschriften


CE Keurmerk op poorten: Wat zegt dat nu eigenlijk?

De keurmerken, richtlijnen en normen vliegen je soms om de oren. Maar hoe weet je nu of je echt een veilig product koopt of huurt? En waarom is dit zo belangrijk? In onderstaand blog leg ik uit wat dit inhoudt voor onze poorten en slagbomen.

Geplaatst op 27 maart 2018 door Jordi van Herel    ToegangscontroleRegelgeving & voorschriften


Het juiste hek voor uw project

Wat hebben stations, events en langdurige bouwprojecten met elkaar gemeen? Juist: bij alle drie de projecten zijn – vaak om de meest uiteenlopende redenen – omheiningen nodig. De experts van Heras Mobile Fencing & Security verklappen in het volgende blogbericht welk hek het best geschikt is voor uw persoonlijke opdracht en ze zetten de voor- en de nadelen van de verschillende hekken op een rijtje.

Geplaatst op 27 februari 2018 door Olaf Rauschenbach    Regelgeving & voorschriftenBouwhek mogelijkheden


Werfhekken in Berlijn: zo beschermt u uw bouwterrein in de hoofdstad

Berlijn - Hoofdstad, Bundesland en stad met het hoogste inwonersaantal in Duitsland. Wie hier met de auto de stad wil doorkruisen, staat meestal stil in de file. Lange wachttijden en een gespannen sfeertje in het verkeer behoren hier tot het dagelijkse stadsbeeld. Een van de oplossingen voor het fileprobleem? Mensen overtuigen om het openbare vervoer of de fiets te nemen. Maar zodra dat probleem opgelost is, duikt er al een ander op: waar kunt u uw fiets kwijt in de overvolle hoofdstad? Tot groot ongenoegen van bouwbedrijven worden fietsen in Berlijn vaak aan werfhekken rond bouwterreinen vastgemaakt. Deze gewoonte zorgt uiteraard ook in andere steden zoals Münster, Hannover, Antwerpen, Brussel, Utrecht en Amsterdam voor wrevel en problemen. En dat is zeker zo bij mobiele werfhekken, die regelmatig worden verplaatst.

Geplaatst op 13 februari 2018 door Olaf Rauschenbach    Regelgeving & voorschriftenBouwhek mogelijkheden


Blokkenstellers, koppensnellers en metaalbewerkers moeten worden gehoord!

Voor lawaai geldt een ondergrens van 80 dB(A). Daarboven is geluid al schadelijk voor het gehoor. Als u een meter bij iemand vandaan staat en u moet uw stem verheffen om elkaar te kunnen verstaan, dan is het geluid harder dan 80 dB(A). Het belangrijkste gevolg van werken in lawaai is lawaaidoofheid. 

Geplaatst op 19 juni 2017 door Suzanne van Bekkers - Vroenhoven    Veilig & duurzaam werkenRegelgeving & voorschriften