Campus Koekelberg, Brussel:

BPC en BAM nemen geen enkel risico

Campus Koekelberg, Brussel:
- Diegot Mollet
van BAM Contractors

Voor de Vlaamse Gemeenschapscommissie realiseert de tijdelijke handelsgenootschap BPC/BAM Contractors de nieuwe Campus Koekelberg. Een tweejarig project dat in 2019 ruimte biedt aan een scholencomplex, buurthuis, jeugdlokalen, sporthal, bibliotheek en een residentiële ontwikkeling. Het vloeroppervlak bedraagt 12.500 m2. 

Een leuk weetje: Brussel is, na Dubai, de meest internationale stad ter wereld. In Brussel is ruim 60% van de inwoners expat of heeft een migratie-achtergrond. Het kosmopolitische karakter van Brussel c.q. het vrije verkeer van personen binnen de Europese Unie, komen we ook tegen op de Campus Koekelberg-werf. 

Lees: er zijn relatief veel onderaannemers met niet-Belgisch werfpersoneel aan het werk. Wat natuurlijk niet ongewoon is bij werken van deze omvang.

Gebruiksvriendelijk

Diego Mollet is er de sitemanager en vast werkzaam voor BAM Contractors. Voor Campus Koekelberg werkt hij met het verplichte Checkinatwork in combinatie met Heras Smart Access. Mollet had ervaring met een andere aanbieder maar was niet tevreden: “Niet gebruiksvriendelijk, ik heb daarop Heras een kans gegeven. Hun oplossing bevalt me wel goed. Via dit platform heb ik wel direct overzicht wie er aanwezig is.” 

Minder papier

BPC en BAM willen zekerheid dat de papieren en vergunningen van alle onderaannemers per definitie in orde zijn. “Dat is tot nu toe zeer effectief gebleken. Met als voordeel dat onderaannemers er zélf voor moeten zorgen dat hun registratie in orde is. Mollet: “Veel minder papierwerk, het is voor iedere werfleider een verlichting. Je hebt geen omkijken meer naar de toegangscontrole.” 

Combi Scanner

Het gebruik van biometrische vingertemplates – een vingerafdruk die wordt omgevormd tot een versleutelde cijfercode – zorgt voor unieke verificatie. De zo verkregen niet te omzeilen toegangscontrole - via de tourniquet - sluit onregelmatigheden uit. Mollet: “De eerste generatie scanners was wat droevig, maar de huidige versie doet het prima. Heel goed, geen fouten.”