Geluidshinder van tijdelijke bouwplaatsen doeltreffend verminderen

De Noise Control Barriers van Heras: de oplossing om klachten te verminderen en een gezondere werkomgeving te creëren

Of het nu veroorzaakt wordt door machines, werfvoertuigen of arbeidsmiddelen: lawaai zorgt voor de grootste overlast op tijdelijke bouwplaatsen. Een ongunstig neveneffect dat zowel voor de omgeving als voor uw eigen werknemers negatieve gevolgen heeft.

Als u wilt voorkomen dat uw project vertraging oploopt door klachten, maar ook als u een veilige werkomgeving wilt garanderen voor uw werknemers, is het van essentieel belang dat u het lawaai beperkt.

De Noise Control Barriers van Heras zijn speciaal ontwikkeld voor tijdelijke bouwplaatsen. Een eenvoudige, maar doeltreffende oplossing om hinder te verminderen en een gezondere werkplek te creëren. 

Bekijk ook de verbeterde Noise Control Barrier 2.0 met nog sterkere geluidreducerende mogelijkheden.

Geluidsreductie met acoustic noise barrier Heras

Doeltreffend lawaai verminderen


Verminder lawaaihinder met minstens 17 % en voorkom dat uw project vertraging oploopt door klachten.

Een gezondere werkomgeving creëren


Bescherm uw werknemers doeltreffend tegen gehoorschade die door bouwlawaai veroorzaakt wordt.

Hinder voorkomen


De Noise Control Barriers van Heras dragen bij tot een vermindering van het aantal klachten van buurtbewoners doordat ze het lawaai absorberen.

Hoge mate van flexibiliteit


De Noise Control Barriers kunnen snel en eenvoudig geplaatst worden en bieden u zo een hoge mate van flexibiliteit.

Gebruiksvriendelijk


De Noise Control Barriers van Heras zijn licht en compact. Ze kunnen dus door één technicus geplaatst worden.

Ze kunnen voor reclamedoeleinden gebruikt worden


De Noise Control Barriers verminderen niet alleen de hinder, ze bieden ook ideale reclamekansen. 

Vraag een offerte aan voor de Noise Control Barriers van Heras

Offerte aanvragen
Play iconAanwezigheid controleren

Minder hinder, minder klachten

Uw project kan door de lokale overheden worden opgeschort na klachten van mensen die in de buurt van uw bouwplaats wonen. Dit veroorzaakt een gigantische vertraging, en dat komt noch uw project, noch uw reputatie ten goede. 

Met de Noise Control Barriers van Heras kunt u het lawaai van de bouwplaats met minstens 17 procent verminderen. Het lawaai wordt geabsorbeerd door onze tijdelijke geluidsschermen. Dit helpt u effectief om het aantal klachten te verminderen en kosten te besparen. 

Download de 'Heras Mobile Fencing & Security Product'-brochure:

Download de brochure
Realtime overzicht

Een gezondere werkomgeving creëren

Bij wet mogen werknemers niet langer dan acht uur blootgesteld worden aan meer dan 80 decibel. Voor geluid van meer dan 85 decibel moet de gepaste bescherming gebruikt worden. Werknemers mogen nooit blootgesteld worden aan meer dan 87 decibel. Op bouwplaatsen wordt deze limiet vaak overschreden.

Lawaai is een van de grootste gezondheidsrisico's voor werknemers in de bouw. Ten eerste kan lawaai ernstige schade toebrengen aan het gehoor, en ten tweede kan het stress veroorzaken, wat een negatieve invloed heeft op de productiviteit van de werknemers. De Noise Control Barriers van Heras absorberen het lawaai dat geproduceerd wordt op de bouwplaats, zodat u doeltreffend een veiligere werkomgeving kunt creëren.

Heras Noise Control Barrier

Eenvoudige en doeltreffende oplossing om geluidshinder te verminderen.

Tot 20 dB minder geluid! De richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de CE-wetgeving wijzen allemaal op het belang van gehoorbescherming. Heras ontwikkelde daarom speciaal voor werven de Noise Control Barrier met bewezen akoestische kwaliteit. Hiermee kan geluidsoverlast met 20 dB verminderd worden en ontstaat een gezondere werkomgeving. De Noise Control Barrier is een eenvoudige, maar doeltreffende oplossing om hinder te verminderen en een gezondere werkplek te scheppen. Het hoogtechnologisch paneel bestaat uit speciale vezels die het geluid absorberen en weerkaatsing voorkomen. Het geluidsscherm is robuust, compact en weegt niet veel. Een monteur plaatst ze in een handomdraai. De tijdelijke geluidsschermen kunnen ook gebruikt worden bij constructies met stellingen.

Specificaties

  • Afmeting Hoogte (mm) : 2000
  • Afmeting Breedte (mm) : 3550
  • Verpakkingseenheid : 1

Downloads

Montage instructies

Foto's

Heras Noise Control Barrier

Heras Noise Control Barrier

Heras Noise Control Barrier

Noise Control Barrier 2.0 Heras

Maximale geluidsreductie en minimaal bouwlawaai.

De Noise Control Barrier 2.0 vermindert geluid met maar liefst 32,8 dB. Bovendien heeft het een langere levensduur, is het gebruiksvriendelijk en onderhoudsvrij. Voor een volledig werfhek zijn drie doeken nodig. Dankzij het smallere formaat kunnen de geluidsschermen heel vlot opgehangen worden. Hoewel de volumereductie van de schermen zeer hoog is, nemen ze niet veel plaats in, waardoor er slechts een minimale opslagcapaciteit nodig is. De Noise Control Barrier 2.0 bestaat enkel uit een speciaal en gepatenteerd duurzaam doek van 2 mm dik. Het verlengt de levensduur en maakt het product onderhoudsvrij. Het materiaal is bestand tegen weersinvloeden, uv-straling en vuur.

Specificaties

  • Afmeting Hoogte (mm) : 2000
  • Afmeting Breedte (mm) : 1205
  • Verpakkingseenheid : 1

Downloads

Montage instructies

Foto's

Noise Control Barrier 2.0 Heras

Noise Control Barrier 2.0 Heras


Geluidsreductie en hekwerk ineen

Geluidsreductie en hekwerk ineen

Het traditionele bouwhek is een zwaar en stevig naverzinkt hek dat voornamelijk binnenstedelijk wordt toegepast en bij bouwprojecten die een langere looptijd hebben. In een stad moet vaak efficiënt om worden gegaan met de beschikbare ruimte. Het traditionele bouwhek kan zonder blokken of schoren worden geplaatst en is daarom een veelgebruikte oplossing voor binnenstedelijke gebieden waar weinig plek is.

Lees meer
Lawaaidoofheid op de bouwwerf

Lawaaidoofheid op de bouwwerf

Bijna altijd hoor je geluid in je omgeving. Het verkeer, de televisie of radio, mensen die met elkaar in gesprek zijn, het is nooit muisstil. Dat zijn allemaal geluiden die ons gehoor niet beschadigen. Maar wanneer je langdurig wordt blootgesteld aan hard geluid, dan kunnen deze gevoelige structuren in het binnenoor beschadigen en kan het zelfs leiden tot lawaaidoofheid. Op bouwplaatsen is er vaak veel en hard geluid. Uit onderzoek van Volandis (2016) blijkt dan ook dat 1 op de 5 bouwvakkers last heeft van gehoorschade en bij 13 procent is lawaaidoofheid vastgesteld.

Lees meer
Blokkenstellers, koppensnellers en metaalbewerkers moeten worden gehoord!

Blokkenstellers, koppensnellers en metaalbewerkers moeten worden gehoord!

Voor lawaai geldt een ondergrens van 80 dB(A). Daarboven is geluid al schadelijk voor het gehoor. Als u een meter bij iemand vandaan staat en u moet uw stem verheffen om elkaar te kunnen verstaan, dan is het geluid harder dan 80 dB(A). Het belangrijkste gevolg van werken in lawaai is lawaaidoofheid. 

Lees meer