Grip op geluidsoverlast op en rond de bouwplaats

Heras Noise Control Barrier 2.0 reduceert overlast door bouwlawaai met maximaal 32,8 dB.

De impact van klachten over geluidshinder door bouwprojecten groeit.  Wie veel herrie maakt kan rekenen op bezwaren van omwonenden en daarmee uw project stilleggen.  

De Heras Noise Control Barrier 2.0 is de flexibele, gebruiksvriendelijke en betaalbare oplossing voor het reduceren van bouwlawaai.

Reduceer het bouwlawaai van machines, gereedschappen, apparaten en sloopwerkzaamheden.  Zo kunt u zich bezig houden met de uitvoering van uw bouwproject.

028 Filter Hr

Maximale reductie dezelfde prijs

Verminder geluidsoverlast met maximaal 32,8 dB voor dezelfde prijs als de eerste Noise Control Barrier.

Lange levensduur met minimaal onderhoud

Het nieuwe eenlaags materiaal absorbeert geen water en houdt  nauwelijks vuil vast.

Vandalismeproof

Door het gebruik van een sterker leerachtig brandwerend doek.

Gebruiksvriendelijk & Flexibel

Een flexibele doek met een handzaam formaat van  1,2 x 2,0 meter. Eenvoudig door één medewerker te monteren.

Brandwerend


Het brandwerende materiaal maakt het doek uitermate geschikt voor plaatsing rondom bijvoorbeeld aggregaten.

Te huur en te koop

De Noise Control Barriers 2.0 zijn zowel te huur en te koop.

Geluidsoverlast rond de bouwplaats. Oorzaken, regelgeving, trends en oplossingen.

Download Whitepaper
Play iconAanwezigheid controleren

Voorkom vertraging, reduceer bouwlawaai

Er is steeds meer aandacht voor overlast door bouwlawaai. Klachten van omwonenden en het niet voldoen aan wet- en regelgeving zorgen voor het stilleggen van bouwprojecten. De Heras Noise Control Barrier 2.0 helpt u overlast door bouwlawaai te reduceren en zo klachten van omwonenden te voorkomen.

Het nieuwe ontwerp van de Heras Noise Control Barrier 2.0 reduceert het geluid vanaf uw bouwproject. De maximale geluidsreductie bedraagt maar liefst 32,8 dB in tegenstelling tot de 26,1 dB van de eerste versie. Door strategische plaatsing van deze schermen kunt u geluidsbronnen isoleren en zorgt u ervoor dat lawaai de omgeving niet bereikt. De veelzijdige toepasbaarheid van het product maakt het uitermate geschikt om op elk bouwproject in te zetten.

Download Brochure
Realtime overzicht

On-site test: 6 dB meer geluidsreductie

Om de toepasbaarheid te garanderen hebben wij het geluidreducerende vermogen van de Noise Control Barrier en de Noise Control Barrier 2.0 voor u laten testen. De test is on-site uitgevoerd in een 'vierkante' (volledig afgesloten) opstelling, een 'C'-opstelling (afgesloten langs 3 zijden) en een lijnopstelling. Voor een goede vergelijking werd dit onderzoek uitgevoerd aan de kant van de geluidsbron en aan de andere kant van het scherm. Het resultaat: De Noise Control Barrier 2.0 kan het geluid met maximaal 32,8 dB reduceren, 6 dB meer reductie van de eerste versie.

De uitgebreide resultaten van deze on-site test stellen wij met trots ter beschikking.

Download onsite test rapport
Play iconAanwezigheid controleren

Reduceer overlast voor omgeving en medewerkers

Uw verantwoordelijkheid als projectleider gaat verder dan alleen de voortgang van het project. Uw medewerkers ervaren de directe, gehoorschade, en de indirecte effecten  van te hoge geluidsniveaus. Over de indirecte gevolgen is ook steeds meer bekend. Het is daarom van groot belang uw medewerkers zoveel mogelijk tegen geluid te beschermen. Lawaai is namelijk nog steeds één van de grootste gezondheidsrisico’s op de bouw. 

Bouwlawaai afkomstig van aggregaten, slijptollen, pompen, sloopwerkzaamheden elders op de bouwplaats kunnen eenvoudig met de juiste opstelling worden beperkt. De Heras Noise Control Barrier 2.0 is namelijk een handzaam doek met een formaat van 1,2 x 2,0 meter, brandwerend en reduceert geluid met maximaal 23 dB.  Door bijvoorbeeld aggregaten in een vierkante opstelling te isoleren beperkt u de geluidshinder niet alleen voor de omgeving maar ook voor uw medewerkers.

Ervaar zelf de mogelijkheden van de Heras Noise Control Barrier 2.0 door nu een monster aan te vragen.

Monster aanvragen

Geluidsscherm voor het beperken van bouwlawaai varianten & specificaties

Heras Noise Control Barrier

Eenvoudige en doeltreffende oplossing om geluidshinder te verminderen.

Tot 20 dB minder geluid! De richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de CE-wetgeving wijzen allemaal op het belang van gehoorbescherming. Heras ontwikkelde daarom speciaal voor werven de Noise Control Barrier met bewezen akoestische kwaliteit. Hiermee kan geluidsoverlast met 20 dB verminderd worden en ontstaat een gezondere werkomgeving. De Noise Control Barrier is een eenvoudige, maar doeltreffende oplossing om hinder te verminderen en een gezondere werkplek te scheppen. Het hoogtechnologisch paneel bestaat uit speciale vezels die het geluid absorberen en weerkaatsing voorkomen. Het geluidsscherm is robuust, compact en weegt niet veel. Een monteur plaatst ze in een handomdraai. De tijdelijke geluidsschermen kunnen ook gebruikt worden bij constructies met stellingen.

Specificaties

  • Afmeting Hoogte (mm) : 2000
  • Afmeting Breedte (mm) : 3550
  • Verpakkingseenheid : 1

Downloads

Montage instructies

Foto's

Heras Noise Control Barrier

Heras Noise Control Barrier

Heras Noise Control Barrier

Noise Control Barrier 2.0 Heras

Maximale geluidsreductie en minimaal bouwlawaai.

De Noise Control Barrier 2.0 vermindert geluid met maar liefst 32,8 dB. Bovendien heeft het een langere levensduur, is het gebruiksvriendelijk en onderhoudsvrij. Voor een volledig werfhek zijn drie doeken nodig. Dankzij het smallere formaat kunnen de geluidsschermen heel vlot opgehangen worden. Hoewel de volumereductie van de schermen zeer hoog is, nemen ze niet veel plaats in, waardoor er slechts een minimale opslagcapaciteit nodig is. De Noise Control Barrier 2.0 bestaat enkel uit een speciaal en gepatenteerd duurzaam doek van 2 mm dik. Het verlengt de levensduur en maakt het product onderhoudsvrij. Het materiaal is bestand tegen weersinvloeden, uv-straling en vuur.

Specificaties

  • Afmeting Hoogte (mm) : 2000
  • Afmeting Breedte (mm) : 1205
  • Verpakkingseenheid : 1

Downloads

Montage instructies

Foto's

Noise Control Barrier 2.0 Heras

Noise Control Barrier 2.0 Heras
Lawaaidoofheid op de bouwwerf

Lawaaidoofheid op de bouwwerf

Bijna altijd hoor je geluid in je omgeving. Het verkeer, de televisie of radio, mensen die met elkaar in gesprek zijn, het is nooit muisstil. Dat zijn allemaal geluiden die ons gehoor niet beschadigen. Maar wanneer je langdurig wordt blootgesteld aan hard geluid, dan kunnen deze gevoelige structuren in het binnenoor beschadigen en kan het zelfs leiden tot lawaaidoofheid. Op bouwplaatsen is er vaak veel en hard geluid. Uit onderzoek van Volandis (2016) blijkt dan ook dat 1 op de 5 bouwvakkers last heeft van gehoorschade en bij 13 procent is lawaaidoofheid vastgesteld.

Lees meer
Geluidsreductie en hekwerk ineen

Geluidsreductie en hekwerk ineen

Het traditionele bouwhek is een zwaar en stevig naverzinkt hek dat voornamelijk binnenstedelijk wordt toegepast en bij bouwprojecten die een langere looptijd hebben. In een stad moet vaak efficiënt om worden gegaan met de beschikbare ruimte. Het traditionele bouwhek kan zonder blokken of schoren worden geplaatst en is daarom een veelgebruikte oplossing voor binnenstedelijke gebieden waar weinig plek is.

Lees meer
Blokkenstellers, koppensnellers en metaalbewerkers moeten worden gehoord!

Blokkenstellers, koppensnellers en metaalbewerkers moeten worden gehoord!

Voor lawaai geldt een ondergrens van 80 dB(A). Daarboven is geluid al schadelijk voor het gehoor. Als u een meter bij iemand vandaan staat en u moet uw stem verheffen om elkaar te kunnen verstaan, dan is het geluid harder dan 80 dB(A). Het belangrijkste gevolg van werken in lawaai is lawaaidoofheid. 

Lees meer

Geluidsoverlast rond de bouwplaats. Oorzaken, regelgeving, trends en oplossingen.

Download Whitepaper