Evenementenbeveiliging

Waar crowd management draait om het veilig begeleiden van publieksstromen zorgt evenementenbeveiliging voor de beveiliging van bezoekers en artiesten tijdens het evenement. Vakkundige evenementenbeveiliging zorgt ervoor dat mensenmassa’s veilig bewegen, waardoor het een cruciaal onderdeel van crowd management is.

Minimaliseer risico’s, maximaliseer beleving

Sjoerd Overwater, expert van Allfence op het gebied van evenementenbeveiliging, legt uit hoe je een zorgeloos event kunt neerzetten. ‘Onopvallende beveiliging op topniveau zorgt dat bezoekers met een gerust hart een terrein betreden en een evenement beleven zoals het in de basis bedoeld is: als ontspannen vermaak.’
Lees hier zijn praktische blog: Evenementbeveiliging een zaak voor experts

Beveiligingsplan

Niet alleen organisatoren zelf, maar ook gemeenten en artiesten stellen steeds strengere eisen. Logisch, gezien het groeiend aantal festivalbezoeken en toenemende risico’s. Een onderdeel van evenementenbeveiliging is het opstellen van een beveiligingsplan, meestal door het evenementenbeveiligingsbedrijf. Onderdeel hiervan is de risicocheck. Hierbij worden de risico’s en overlast, zoals geluidsoverlast geanalyseerd.

Sluitend hekwerk

Hekwerk speelt een prominente rol in ieder beveiligingsplan. Zo zorgen zware stage barriers voor crowd control en voor afscherming van podia en privéterreinen, terwijl gasten toch goed benaderbaar zijn voor beveiligers en hulpverleners. Je zet alles op alles om met sluitend hekwerk de veiligheid van de mensen op het terrein te borgen. 

Dit geldt voor zowel een lokale wielerronde tot aan het afzetten van een GP Grand Prix Valkenswaard en het beveiligen van de 180.000 bezoekers van Tomorrowland. Van vluchtpoorten tot aan finish barriers, die de finish van grote sportevenementen in goede banen leiden; sluitend hekwerk zorgt voor een succesvol evenement.