20201202-tomdoms_0218614
Lees meer over
5 min om alles te lezen

Werfhekken huren

Heras Mobile is de nummer 1 verhuurder van werfhekken in de Benelux met ook nog eens de meeste ervaring. Voor werfhekken huren bent u dus bij Heras Mobile aan het juiste adres. Ontdek hier wat de voordelen zijn van werfhekken huren. 

Met medewerking van
Round_Joost Verlinden 104 px
Joost Verlinden

Accountmanager

Huren of kopen
U kunt bij Heras Mobile verschillende werfhekken en accessoires huren. Lees op deze pagina wanneer het voor u interessant is om te huren.

Twijfelt u nog? Maak dan aan afspraak en we kijken met u mee.

 

Maak een afspraak
Hoofdstuk 1

Huurprijs werfhekken

Wanneer valt de huurprijs van werfhekken voordeliger uit ten opzichte van de aanschafprijs?

Round_Joost Verlinden 104 px
Joost Verlinden

Accountmanager

Moet ik mijn werfhekken huren of kopen? Dit is een terugkerende vraag bij veel aannemers. De huur van werfhekken is in ogen van velen duurder dan kopen. Echter, in veel gevallen valt de huurprijs van werfhekken veel aantrekkelijker uit dan wanneer het hekwerk wordt gekocht. 

Hier leest u welke factoren er meespelen in de bepaling van de totale huurprijs van werfhekken ten opzichte van de aanschafprijs. 

 

Duur van het bouwproject 

Een van de misverstanden die er bestaan over het huren van werfhekken is dat het alleen voordelig zou zijn bij een huurperiode  korter dan 1 jaar. Dit is een onjuiste aanname. Over het algemeen is het omslagpunt bij 2,5 jaar.  Dit betekent dat na 2,5 jaar het huren van een werfhek duurder is dan wanneer het hekwerk wordt aangeschaft.  Bent u op zoek naar hekwerk voor 1,5 jaar? Dan kunt u er vanuit gaan dat huren de beste oplossing is. Heeft u voor langer dan 2,5 jaar hekwerk nodig? Dan kunt u de werfhekken het beste kopen.

 

Prijs-kwaliteitverhouding 

Wanneer de vergelijking wordt gemaakt tussen het huren van werfhekken en kopen van werfhekken, moet het koophek qua prijs vergelijkbaar zijn met het hek wat in de huur aangeboden wordt. Houd daarbij vooral ook rekening met de kwaliteit van het hekwerk. 

Een gemiddeld werfhek van goede kwaliteit gaat ongeveer 5 jaar mee. Een licht werfhek van mindere kwaliteit gaat meestal korter mee dan 2 jaar. Duurt het bouwproject langer dan de levensduur van het werfhek, dan moet een nieuw hek gekocht worden en wordt 'goedkoop' uiteraard duurkoop. Het huren van een kwalitatief hoogstaand werfhek biedt in dat geval een betere en goedkopere oplossing. 

 

Huur werfhekken en gebruiksschade

De opvatting dat er bij de huur van werfhekken veel betaald moet worden aan eventuele schade is een hardnekkig misverstand! Alleen vernieling, door de huurder toegebracht, wordt doorberekend. De zogeheten 'gebruiksschade' wordt niet doorberekend bij de huur van werfhekken. Daarnaast wordt het onderhoud aan het hekwerk voor de verhuurder in rekening genomen.

Voor wie zeer zuinig omgaat met het eigen hekwerk is het huren van werfhekken wellicht minder interessant. De praktijk wijst echter uit dat er aanzienlijk meer werfhekken tijdens een bouwproject verloren gaan dan over het algemeen wordt ingeschat. Daarom kan het huren van werfhekken soms een goedkopere oplossing zijn. 

 

Meerdere bouwprojecten - werfhekken bijhuren 

Het kopen van extra hekwerk dat enkel tijdelijk nodig is, is zonde van de investering. Wanneer er overlap ontstaat tussen het eindigen van het ene bouwproject en de start van een nieuw bouwproject kan het zo zijn dat er tijdelijk meer werfhekken nodig zijn. Huren kan dan een handige en goedkope oplossing zijn om het extra benodigde hekwerk mee op te vangen.

 

Bezettingsgraad

Wat is de bezettingsgraad van het huidige huurpark? Wanneer er in het grootste deel van het bouwproject minder hekken nodig zijn, is het zonde om werfhekken te kopen die vervolgens maandenlang in de opslag verdwijnen. Het is dus interessant om de pieken bij te huren, zodat er een gezonde bezettingsgraad ontstaat (70% - 80%).

 

Opslag, vervoer en handeling

Vaak worden de kosten voor de opslag, het vervoer en de handeling van het hekwerk vergeten in de berekening van de kosten bij de aanschaf van werfhekken. Bij het huren van werfhekken is er al rekening gehouden met deze kosten en komt het huren van werfhekken onderaan de streep vaak voordeliger uit. Daarnaast wordt het vervoer, de opslag en handeling van de werfhekken door de verhuurders zelf geregeld. Zo gaat er aan deze handeling geen van uw kostbare mankracht verloren. 

 

Kosten spreiden

Het kopen van werfhekken kan soms een grotere investering zijn dan haalbaar is. In dat geval het is spreiden van de kosten prettiger. Het huren van werfhekken biedt hierin een oplossing. Zo betaalt u gespreid en enkel voor de hekken die u daadwerkelijk gebruikt (huurt). Pas wanneer het project langer dan 2,5 jaar duurt wordt het kopen van de hekken weer interessant.

c0102000 heras bouwhek semi permanent no filter (9)
Hoofdstuk 2

Werfekken huren: wat zijn de voordelen?

Werfhekken huren heeft net zoals werfhekken kopen een aantal voordelen.

Round_Joost Verlinden 104 px
Joost Verlinden

Accountmanager

Alle voordelen van het huren van Heras Mobile werfhekken op een rijtje:

  • Flexibiliteit: het huren van de werfhekken kan op ieder moment worden opgezegd.
  • Snelheid: levering en montage kan binnen 24 uur geregeld worden (Benelux).
  • Vaste kosten worden variabel. Geen afschrijvingskosten.
  • U heeft geen extra kosten aan onderhoud, handeling en opslag.
  • Altijd kwalitatief goede hekken.
  • Direct uit de voorraad leverbaar. 
 
 
Hoofdstuk 3

Welke hekken en accessoires zijn te huur?

Wilt u werfhekken huren? Naast de standaard werfhekken verhuurt Heras Mobile ook hekken die bijvoorbeeld geluidshinder verminderen of van duurzaam materiaal zijn gemaakt. Ook de accessoires die bij de hekken horen, zijn te huur. Denk bijvoorbeeld aan blokken en klemmen, maar uiteraard ook extra beveiliging, schoren en poorten.

Round_Joost Verlinden 104 px
Joost Verlinden

Accountmanager

Anti-Climb

De standaard in ons huurpark. Het Anti-Climb hek is een fijnmazig werfhek met overklimbeveiliging. Dit verkleint de kans op diefstal en vandalisme. Het voorverzinkte materiaal voorkomt scherpe zinkresten en verkleint het risico op ongevallen. 

 

Combi-Wood en City-Wood

De Combi-Wood en City-Wood werfhekken combineren de voordelen van Combi- en Cityfence met duurzaam materiaalgebruik en sociale impact op aspecten als SROI, circulariteit, vergroening en overlastvermindering. Ze ontnemen bovendien het zicht van automobilisten en voorbijgangers op de werf, terwijl voetgangers de vorderingen in alle rust kunnen bekijken of kunnen genieten van de groene uitstraling die de plantenbakken bieden. Combi-Wood en City-Wood zijn de perfecte werfhekken om te huren voor een duurzame werf.

 

Dranghekken

De lage hekken van Heras Mobile zijn geschikt om (grote groepen) mensen op afstand te houden en verkeer in goede banen te leiden. U kunt de hekken tevens inzetten om een gebied af te zetten of om een looppad te creëren voor het veilig geleiden van mensen. Het huren van dranghekken is mogelijk met een huurperiode vanaf 1 week.

 

Geluidsscherm voor het beperken van bouwlawaai

De impact van klachten over geluidshinder door bouwprojecten groeit en bouwprojecten kunnen hierdoor worden stilgelegd. Heras Noise Control Barrier 2.0 is een flexibele en betrouwbare oplossing die de overlast door bouwlawaai met maximaal 32,8 dB reduceert. Zo ondervindt de omgeving minder last van het bouwlawaai en kunt u zich volledig concentreren op het uitvoeren van uw bouwproject. U kunt deze geluidsreduceerdende schermen los huren of in combinatie met werfhekken.  

 

Smart Access 

Speciaal voor de bouw ontwikkelden wij Heras Smart Access. Dit systeem biedt beveiliging, toegangscontrole én persoonsregistratie in één huuroplossing. Het is eenvoudig in gebruik en veelzijdig in resultaat. Krijg grip op uw werf met de betaalbare cloudoplossing van Heras Smart Access. 

 

Offerte aanvragen voor de huur van werfhekken, werfhekaccessoires of Heras Smart Access

Vraag een vrijblijvende offerte aan en wij berekenen de huurprijs voor uw gewenste producten.

 Offerte aanvragen

VanWijnen Amsterdam3

Robbin Bregman, werkvoorbereider bij Van Wijnen, vertelt over de samenwerking met Heras Mobile.

Van Wijnen bouwt op een postzegel

"Deze krappe bouwwerf zorgt ervoor dat vrachtverkeer maar een hele kleine draaicirkel heeft om het terrein op en af te rijden. We hebben eerst zelf gezocht naar een passende oplossing, maar we waren hier niet 100% tevreden over. Daarom vroegen we Heras Mobile om advies."