Van Wijnen werkt op een krappe bouwwerf midden in een
woonwijk

Van Wijnen Heras Mobile

“Wij werken voor het project De Citadel midden in een woonwijk. Deze krappe bouwwerf vraagt om een goede planning en een goed logistiek proces. De oplossingen van Heras Mobile zijn hier geschikt voor.”

Robbin Bregman

Werkvoorbereider bij Van Wijnen

Aan de Reinier Engelmanstraat in Amsterdam ligt de bouwplaats van Van Wijnen voor het project De Citadel, een blikvanger in Amsterdam Nieuw-West. In januari 2020 gingen de voorbereidingen van de werkzaamheden van start en in mei begon het werk aan de fundering. Er worden 149 vrije sector huurwoningen gebouwd. 

Van Wijnen werkt met Heras Mobile Fencing & Security voor:
Schuifpoort Maak een afspraak

Bouwen op een postzegel

Van Wijnen werkt hier niet op een standaard bouwwerf. Het terrein bevindt zich midden in een woonwijk en is dus aan alle kanten omringd door bebouwing. Het bedrijf heeft te maken met een krappe bouwwerf, en dat vraagt om een goede planning en een goed logistiek proces van de uitvoerder. Bij het lossen van de vrachtwagen worden de materialen meteen op de juiste plek gezet, want er is geen ruimte voor een opslagplaats waar de materialen enige tijd kunnen liggen. Het is echt bouwen op een postzegel. Heel toepasselijk, want op deze plek was vroeger een postsorteercentrum van PostNL gevestigd. 

Bregman: “Doordat de bouwwerf zo krap is, heeft vrachtverkeer maar een hele kleine draaicirkel om het terrein op en af te rijden. We hebben eerst zelf gezocht naar een passende oplossing, maar we waren er niet 100% tevreden over. Daarom vroegen we Heras Mobile om advies.” Als oplossing stelde Heras Mobile voor om twee schuifpoorten als dubbele schuifpoort te plaatsen. Op die manier ontstond een vrije doorgang van 14 meter. 

Van Wijnen Amsterdam De Citadel
Van Wijnen Amsterdam De Citadel
Van Wijnen Amsterdam De Citadel
Van Wijnen Amsterdam De Citadel
Bouwen midden in een woonwijk

Van Wijnen maakt bouwen op een krappe werf mogelijk.

Wilt u graag advies over de uitdagingen op uw bouwplaats? Dat is zo geregeld.

Vraag het onze specialist

De passende oplossing voor een krappe bouwwerf

Niet veel later ontving Heras Mobile de opdracht. Inmiddels zijn er twee keer twee dubbele schuifpoorten geleverd en gemonteerd. De poorten zijn op Stelcon-platen geboord. Op dit moment worden ze nog handmatig bediend in combinatie met een portier. En die oplossing werkt voorlopig perfect. In de toekomst kan Van Wijnen er nog voor kiezen om de poorten (op afstand) elektrisch te bedienen.

Afspraak maken heras mobile

Vertel ons over uw uitdaging.
Wij helpen graag.

Uiteraard vertellen wij graag meer over onze producten en diensten in een persoonlijk gesprek.