Voorbeelden evenementenbeveiliging / crowd management

Om het wiel niet opnieuw uit te vinden geven we graag een aantal (praktijk) voorbeelden die tot de verbeelding spreken en die zeker inspireren om jouw evenement optimaal in te richten.

Foute party Qmusic

Qmusic organiseert ieder jaar de Foute Party. Met jaarlijks meer dan 36.000 bezoekers is het van belang crowd management serieus te nemen, waarbij hekwerk een belangrijke rol speelt.

‘Door een optimale crowd management, onder andere door de inzet van hekken, zijn we in staat de grote groep bezoekers in goede banen te leiden. Hierdoor gaat het publiek ongestoord uit zijn dak.' 

Carnavalsfestijn Watt Zat Udenhout

Op carnavalszondag staat Udenhout jaarlijks in het teken van het spektakel van Watt Zat: De Old School Carnavals Party. Een muzikaal buitengebeuren, bezocht door 3000 bezoekers. Aandachtspunten zijn een gereguleerde toegang en het beperken van overlast voor omwonenden.

‘Heras Mobile levert geluiddempende hekken, die we bij de ingang van deze straat plaatsen, waardoor het geluid sterk wordt gereduceerd en geen overlast veroorzaakt voor de bewoners. Hiermee zorgen we voor een veilig en gecontroleerd bezoekersaantal en verloop.’

Winterevenement ‘Nederlands IJsbeelden Festival

Het Nederlands IJsbeelden Festival is het grootste ijssculpturen festival van Europa. Onder het motto ‘veilig vertier voorop’ zorgt de organisatie voor een veilig evenement voor bezoekers, ijsmetselaars en ‘carvers’.

‘Het team bestaat in de piekperiode uit 42 specialisten. Tel daar de (internationale) toevoer van materialen, gereedschap en afzetting bij op en het is een drukte van jewelste. Juist dan is een professionele organisatie en een samenwerking met vakkundige leveranciers van groot belang.