Kennisbank

Alles weten over bouwhekken en bouwplaatsafzetting

20211209-tomdoms_0299166
Handig

Smart Access van Heras Mobile

Heras Smart Access is speciaal voor de bouwplaats ontwikkeld. Eén oplossing voor beveiliging, elektronische toegangscontrole én persoonsregistratie.

Uitdagingen voor de bouwhekindustrie

Jaarbeursplein_bouw (4)

Waarom is bouwplaatsbeveiliging noodzakelijk?

Hoe voorkomt u extra kosten en vertraging van uw project als het gevolg van diefstal of vandalisme?

Lees meer

Toegang verlenen tot de bouwplaats

Het verlenen van toegang voor in- en uitgaand vrachtverkeer, bouwpartners en onderaannemers vraagt tijd en aandacht. Wetgeving en veiligheidseisen vragen bovendien strengere regulering en registratie van medewerkers.

Lees meer

Veelgestelde vragen

Wat is hekwerk?

Hekwerk is een verzamelnaam van zowel tijdelijk als semipermanent hekwerk. Hekwerk wordt gebruikt voor uiteenlopende doeleinden: het kan worden ingezet op en rondom bouwlocaties, als beveiliging, fietsenstalling, om blad en snoeiafval te bewaren maar hekwerk kan ook worden ingezet om een evenement in goede banen te leiden. Denk hierbij aan een festival, concert of een sportwedstrijd. Maar hekwerk geeft nog meer mogelijkheden. Zo kan het worden gebruikt als boomafscherming, voor het veilig afschermen van apparatuur, als in- en uitgang van hulpdiensten en als veilig podium voor zowel publiek als artiest. Hekwerk kan niet alleen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Er zit ook nog verschil in functionaliteit. Zo is er brandvertragend gezeild hekwerk, geluiddempend doek op hekwerk en zorgen zeilen ervoor dat pottenkijkers en onbevoegden geweerd worden. Het meeste hekwerk is gemaakt van aluminium en/of gegalvaniseerd staal.

Wat zijn werfhekken?

Werfhekken zijn hekken die op- en rondom bouwlocaties worden ingezet. Dit kan op een afgelegen bouwlocatie zijn, op een bouwplek in de stad maar werfhekken kunnen ook in nieuwbouwwijken worden ingezet. De werfhekken hebben diverse functies; zo brengt u met werfhekken een duidelijke scheidingslijn aan, houdt u onbevoegden op afstand, maakt u routes herkenbaar en zorgt u ervoor dat medewerkers hun werk goed kunnen doen. Daarnaast stelt u met werfhekken materiaal en materieel veilig. Werfhekken met geluiddempende doeken zorgen ervoor dat de geluidsoverlast beperkt wordt.

Wat zijn dranghekken?

Dranghekken zijn hekken die worden ingezet bij kleine en grote evenementen om groepen mensen naar de gewenste plaatsen te geleiden. Bij een optocht, demonstratie of evenement bijvoorbeeld. Ook voor het (tijdelijk) afzetten van wegen worden dranghekken ingezet. Dranghekken zorgen voor duidelijke scheidingslijnen én verzekeren u van extra veiligheid. De dranghekken worden voornamelijk gemaakt van aluminium en/of gegalvaniseerd staal. Er zijn dranghekken die zowel sterk als licht van gewicht zijn en hierdoor makkelijk te verplaatsen. De wat zwaardere dranghekken zijn uitermate geschikt voor calamiteiten.

Wat is tijdelijk hekwerk?

Tijdelijk hekwerk is hekwerk dat u zowel huurt als koopt. Tijdelijk hekwerk kan handig zijn als u voor een korte of langere periode hekwerk nodig hebt dat niet in de grond bevestigd hoeft te worden. Over het algemeen kunnen we stellen dat na 2,5 jaar het huren van hekwerk duurder is dan wanneer u het zou kopen. Met andere woorden: heeft u hekwerk nodig voor een periode die korter is dan 2,5 jaar, dan doet u er verstandig aan om hekwerk te huren. Het huren van tijdelijk hekwerk kent een aantal voordelen, zo zijn er geen grote investerings-, opslag- en handelingskosten en u betaalt dat wat u écht gebruikt.

Wat is een schuifhek?

Een schuif-bouwhek is een hek dat men kan verschuiven en wordt ook wel een schuifpoort genoemd. Schuifpoorten zorgen voor een praktische, veilige en herkenbare doorgang bij terreinen. Een schuifhek is een flexibel hek dat aan de onderkant wieltjes heeft. Doordat een schuifhek geen draaicirkel heeft, is deze eenvoudig te openen en te sluiten. Een schuif-bouwhek creëert u in een handomdraai een toegang voor leveranciers, een oversteekplaats tijdens een hardloopwedstrijd of een nooduitgang bij calamiteiten. Een schuifhek past altijd, opent snel en biedt volledige doorgang.

Wat is een verzinkt hek?

Een verzinkt hek is een standaard hek voorzien van een dunne zinklaag. Het hek wordt in een zinkbad geheel thermisch verzinkt. Zink heeft een corrosie werende werking. Een maximale bescherming tegen roest. Het product krijgt daardoor niet alleen een strakkere uitstraling, maar ook een langere levensduur. De verzinkte hekken zijn uitermate geschikt voor de materieeldienst of verhuur. Het hek is thermisch verzinkt en daardoor praktisch onverwoestbaar.

Wat is een semipermanent hekwerk?

Het semipermanent hekwerk wordt met palen in de grond bevestigd. Daarna worden met 4 sterke werfhekklemmen de werfhekken aan de palen bevestigd. Heeft u een langdurig bouwproject dan maakt u een keuze tussen tijdelijk hekwerk of semipermanent hekwerk. Uw keuze hangt van een aantal zaken af. Heeft u meerdere (tijdelijke) toegangen nodig op de bouwwerf? Is er kans op schade door zware voertuigen? Is het doel alleen begrenzing of ook veiligheid?

Wat is een anti-climb hek?

Het woord anti-climb zegt het eigenlijk al: niet klimmen. Een anti-climb werfhek heeft een afmeting van 3500 x 2000 mm. De maaswijdte van een anti-climb hek is 35 x 150 mm. Het gewicht van een anti-climb hek is 24 kg. Het hek is het stevigst en zwaarste hek dat verkrijgbaar is. De anti-climb hekken van Heras Mobile zijn uitgevoerd met een heel fijne maas, die aan de bovenzijde van het hek doorloopt. Het ontmoedigt mensen om via het hek uw terrein te betreden. Bovenal zorgt u met het hek voor een uiterst solide omheining van uw terrein, die de veiligheid van uw mensen en omwonenden ten goede komt.

Wat is een maaswijdte?

De maaswijdte geeft de afstand tussen twee draden aan. Een hekwerk bestaat uit horizontale en verticale staaldraden met verschillende maaswijdten, bevestigd aan de omringende buizen. De stevigheid van een hek hangt onder andere af van de maaswijdte; hoe dichter de draden bij elkaar staan hoe steviger het hek.

Wat is een Noise Control Barrier?

Het Heras Mobile Noise Control Barrier hek is een bijzonder effectief middel om het geluid op de bouwwerf of evenemententerrein van bijvoorbeeld aggregaten of andere geluidsbronnen te reduceren. Daarmee beperkt u overlast voor gasten, medewerkers en omwonenden. De Noise Control Barrier is een hek dat is voorzien van een gewatteerd en geluidsabsorberend zeil dat geluidsvolumes reduceert tot maximaal 32,8 dB. In de markt komt dit hek ook wel voor als een demphek.

Wat is de Heras Hekdrager?

De Heras Hekdrager is een beugel met een houten handvat om eenvoudig werfhekken op te tillen en te (ver)plaatsen. Door de vorm van de beugel kan één monteur het hek optillen. Door de Hekdrager in het midden van het wefhek te klemmen, wordt het gewicht van het hek evenwichtig verdeeld. Dit zorgt voor een prettige grip en houding, waardoor rug- en schouderklachten aanzienlijk minder worden.
Op zoek naar meer antwoorden? We helpen u graag verder.
Bree Sarrazijn

Commercial Sales Assistant

Stel uw vraag
BENELUX_Bree Sarrazijn