Werfhekken transporteren en opslaan

5 redenen waarom het de moeite loont om in transportsystemen te investeren

Zodra een bouwproject voltooid is, moeten de werfhekken worden gedemonteerd en afgevoerd. Wanneer u ze niet onmiddellijk voor een volgend project of organisatie nodig hebt, moet u ze opslaan. Niet alleen voor het transport, maar ook voor een tijdelijke opslag kunnen transportsystemen van pas komen. Die frames lijken op het eerste gezicht onbelangrijk, maar bieden toch tal van voordelen, die onze experts ter zake hieronder graag voor u op een rijtje zetten.


1. Ruimtebesparend

Niet alleen bij het transport, maar ook bij de opslag van bouwhekken kunt u dankzij de transportrekken veel plaats besparen. Alle hekken worden - afhankelijk van het gebruikte frame - netjes verticaal of horizontaal gestapeld. Bovendien kunt u ook de frames zelf op elkaar stapelen, zodat u een groot aantal hekken op een kleine oppervlakte kunt transporteren en opslaan.

 

2. Orde en overzicht

Wie het overzicht wil behouden in zijn opslagruimte, zal ongetwijfeld heel blij zijn met de transportsystemen. Netjes op een rij opgeslagen hekken zorgen niet alleen voor een professionele look, maar bieden u ook een duidelijk overzicht op uw voorraad. In de frames is plaats voor 25-30 hekken. Op die manier weet u ook snel hoeveel hekken u op voorraad hebt.

 

3. Tijdbesparend

Bouwhekken laden en lossen gebeurt met een transportsysteem efficiënter, aangezien systematisch opgeslagen werfhekken sneller en eenvoudiger kunnen worden gelost. Alle hekken worden eenvoudig in het transportsysteem gestapeld en met een heftruck wordt het volledige frame opgetild. Op die manier kunt u een groot aantal werfhekken in een korte tijd op de vrachtwagen laden.

Rack complet cloture et plot G0103

 

4. Stabiliteit en ladingzekering

Een stabiele stand van de bouwhekken tijdens het transport is belangrijk om schade te voorkomen. In een geschikt transportsysteem staan alle bouwhekken stabiel en kunnen ze niet schuiven. De overheid voert op de Europese snelwegen controles uit op het vervoer van goederen. Als deze ambtenaren vaststellen dat u in uw vrachtwagen werfhekken vervoert die heen en weer kunnen schuiven, riskeert u niet alleen een boete, maar vormt u ook een gevaar voor de andere weggebruikers.

 

5. Langere levensduur

Wanneer u de hekken in een frame opslaat en transporteert, vermijdt u dat ze beschadigd raken. De heftruck heft het frame op en komt daarbij niet in contact met de werfhekken. Het frame biedt zodoende meer stabiliteit. Als u geen frame gebruikt, bestaat het risico dat de buizen van de werfhekken plooien en in het ergste geval aan de zijkanten breken of knikken. De opslag en het transport van hekken in het frame heeft dan ook een grote invloed op de levensduur van uw hekken.

 

Verticaal versus horizontaal opslaan

U kunt kiezen voor transportsystemen waarin u de hekken verticaal of horizontaal kunt stapelen. Beide types hebben hun specifieke voor- en nadelen. Zeker is dat een horizontale opslag in het gebruik iets eenvoudiger is. Bij een verticale opslag moet afhankelijk van het systeem de buis van het hek op de opzetbuis worden geschoven. Wanneer de buis knikt, kan ze niet meer op haar plaats worden geschoven. Ook vuil of ijs in de buis kunnen het opzetten nodeloos bemoeilijken. Het vuil of het ijs moet in dat geval immers eerst worden verwijderd. Het transportframe voor horizontale opslag bestaat uit 4 buizen aan de zijden; de hekken kunnen daarbij eenvoudig tot aan de twee achterste buizen worden geschoven. Zodra alle hekken gestapeld zijn, kunnen de twee buizen aan de voorkant worden gemonteerd.

Alle frames moeten met spanbanden worden beveiligd.

Picture of Joost Verlinden

Vertel over uw uitdaging.
Wij helpen graag.

Uiteraard vertellen wij graag meer over onze producten en diensten in een persoonlijk gesprek. Maak meteen een afspraak via de onderstaande knop.