City-Wood werfhekken voor binnenstedelijke bouwwerf in Maastricht

BAM en Heras
“Wij werken voor nagenoeg alle projecten samen met Heras Mobile. Deze keer zijn we goed geholpen door twee dames van de salesafdeling. Ze hebben meerdere offertes opgesteld, totdat we de juiste oplossing gevonden hadden.”

Bart Dortant

Hoofduitvoerder bij BAM Bouw en Techniek

Midden in het centrum van Maastricht bouwt BAM het nieuwe hoofdkantoor van DSM. Het perceel - dat bestond uit een historisch monument en een bioscoop met parkeergarage – krijgt een nieuwe bestemming. De bioscoop is gesloopt (de parkeergarage niet) en op die plek komt het duurzame, clubhuisachtige kantoor van DSM. Daarnaast wordt het bestaande monument gerenoveerd. Het pand gaat zich kenmerken door de glazen wanden en het atrium die perfect integreren met het monumentale gebouw. Meer weten over dit project? Bekijk dan de video! Henk Janssen, senior projectleider bij BAM, vertelt meer over o.a. het project, de eisen en de bouwhekken van Heras Mobile. 

Duurzaam bouwen met beperkte ruimte

Bij dit nieuwbouwproject moet er voldaan worden aan de maatstaven van BREAAM 2020 en uiteraard de normen van Bewuste Bouwers. Dichte werfhekken zijn daardoor een vereiste in verband met stofbeperking en de uitstraling. Daarnaast speelt ook de motivatie van BAM om een duurzame bouwwerf te creëren een grote rol. Hierdoor is er gekozen om de houten, duurzame werfhekken toe te passen. Dortant: “Een groot voordeel is dat de werfhekken van Heras Mobile houten panelen bevatten, wat ook een vereiste was voor dit bouwproject als ook een vereiste is van BAM voor al onze projecten.”

Doordat de bouwwerf zich bevindt in een levendige, binnenstedelijke omgeving, is het extra uitdagend om hier te bouwen. Zo heeft BAM aan drie zijdes van de bouwwerf de stoep bij het bouwterrein getrokken. Dortant: “Bij halfopen hekken konden mensen wel de vorderingen zien, maar moesten ze op de weg gaan staan. Dat creëert natuurlijk een gevaarlijke situatie. We hebben daarom hier gekozen voor 140 dichte City-Wood hekken.” Bij één zijde kunnen voorbijgangers wel veilig de bouwplaats bekijken en daarom staan daar de halfopen Combi-Wood hekken

Uiteindelijk ontstond er vanuit BAM de behoefte om een schuifpoort en draaipoorten toe te voegen aan de bouwwerf. Op twee plekken was een schuifpoort niet mogelijk vanwege de beperkte ruimte, waardoor er gekozen is om twee draaipoorten te plaatsen. Zo kan het bouwverkeer alsnog het bouwterrein op meerdere plekken eenvoudig en veilig oprijden. 

BAM en Heras
BAM en Heras
BAM en Heras
Bam en Heras
Uitdagende, duurzame bouwwerf

BAM bouwt het nieuwe hoofdkantoor van DSM in Maastricht.

Wilt u ook een veilig en duurzaam terrein realiseren? Wij helpen u graag.

Vraag het onze specialist

Snel schakelen voor de juiste uitkomst

Accountmanager Stef Manders is naar het BAM-kantoor gegaan om de hele aanbieding te bespreken. Dortant: “Ook de montageleider van Heras Mobile is naar de bouwwerf gekomen. Eerst zouden de werfhekken semipermanent geplaatst worden, maar dat was niet mogelijk door de ondergrond. Er is toen heel snel geschakeld en gezocht naar een passende oplossing, namelijk palen op voetplaten. Dat is ook kenmerkend voor de service van Heras Mobile, dat er altijd snel geschakeld wordt.”

Duurzame bouwplaats Heras

Vertel over uw uitdaging.
Wij helpen graag.

Uiteraard vertellen wij graag meer over onze producten en diensten in een persoonlijk gesprek.