BAM Belgium: 1.200 keer effectief testen met Heras Smart Access

Veiligheidsdagen BAM Belgium

BAM Belgium: 1.200 keer effectief testen met Heras Smart Access
- Lode Lafosse
van Bam Mat nv

Koninklijke BAM Groep NV bedient vijf Europese thuismarkten. België is goed voor een omzet van circa 1 miljard euro en 2.100 medewerkers. Ruim 1.200 medewerkers volgden afgelopen januari de jaarlijkse BAM Veiligheidsdagen. Een verplichting, vindt BAM.

We spreken Lode Lafosse (business unit manager site-installations Bam Mat nv) net voor de start van de Veiligheidsdagen.

 “Het zijn praktische dagen, geen theorie. BAM wil een maximaal beveiligde werfomgeving. Bam Mat nv is daarin de dienstverlenende partner voor de interne klanten. Onze taak is hen optimaal te ondersteunen bij projecten. Het streven is een beveiligde werkomgeving met medewerkers die, voordat ze aan de slag gaan, steevast worden gewezen op de veiligheidsinstructies. Die opzet passen we ook toe met de Veiligheidsdagen: onze mensen moeten zich eerst aanmelden (met een Heras Smart Access-pasje, red.). Dan onthalen we hen in een daartoe ingerichte container, waar we ze direct confronteren met nuttige en noodzakelijke informatie om de dag veilig te starten. En dan pas mogen ze aan het werk. Of, zoals nu, de hallen in Leuven betreden.”

 

Nieuwsgierig vooraf

De interne BAM-klanten zijn gecharmeerd van het totaalpakket van Heras, zegt Lafosse. Alle gasten van de Veiligheidsdagen worden bij aankomst geregistreerd, op dezelfde wijze als zouden ze een echte werf betreden. Lafosse: “Een mooie test om de effectiviteit van Heras Smart Access te meten. We kijken ook in hoeverre het systeem de werfleiders in administratieve zin ontlast. De huidige controles zijn vrij omslachtig, we zijn dus erg nieuwsgierig.”

 

Gewoon perfect

We spreken Lafosse een tweede keer, direct ná de Veiligheidsdagen. “Het was top, met maar één kanttekening: op de eerste dag hadden we een klein aanloopprobleem met het activeren van een aantal badges. Daarna: perfect. De lijsten waren direct beschikbaar, je zag meteen wie er in en uit gaat. Goede reacties gekregen van mijn collega’s en interne klanten. Geen op- en aanmerkingen.” Hoe nu verder?  “De toekomst zal nu uitwijzen of dit proefproject met Heras kan slagen niet enkel en alleen op operationeel vlak maar ook op commercieel vlak. Na marktanalyse kunnen we dan overgaan tot het in de praktijk brengen van dit mooie project”

Vraag een Demo aan