Op heterdaad betrapt

Verder geen gekke dingen

Op heterdaad betrapt
- Henk Kessels
van Bouwbedrijven Jongen BV

Henk Kessels is hoofduitvoerder bij Bouwbedrijven Jongen BV. Jongen was verantwoordelijk voor de bouw van Zorgacademie Parkstad Limburg. Een prestigieus project dat al voor de ingebruikname (mei 2012) werd verkozen tot het meest complete en best uitgevoerde praktijkvoorbeeld van zorginnovatie in Europa.

Kessels, antwoordend op de vraag waarom voor Heras werd gekozen: “Omdat de bedrijfsleider het zo wilde. Nee, serieus, prijstechnisch moest het natuurlijk goed zijn. In combinatie met zekerheid. Een ander beveiligingsbedrijf was wat goedkoper, maar kon ons onvoldoende overtuigen. Voor het complex lagen veel materialen van waarde op het terrein en in het gebouw. Een waarde die alleen maar zou toenemen.”

Flexibel opschalen

“We zijn begonnen met detectie, de E100. Daarna flexibel opgeschaald naar de camera, Optica Secure. Beide systemen hebben gewoon goed gefunctioneerd. Met het detectiesysteem hadden we een goede heterdaad, laat in de avond. De heren waren steigerbuizen op een aanhanger aan het laden. Ze zijn meteen door de politie opgepakt. Al lang blij dat ze van het koper waren afgebleven. Tevreden klant, er zijn geen gekke dingen gebeurd.”