De technische werking van Heras Smart Access toegangscontrole

Om professionals op de bouwwerf tegemoet te komen in de verplichtingen op het vlak van urenregistratie en toegang voor personen en voertuigen, ontwikkelde Heras de module Smart Access. Dit systeem blinkt uit in eenvoud, maar is zeer veelzijdig qua resultaten! In dit blogbericht beschrijven we in vogelvlucht de technische werking van het systeem.


Uit welke producten bestaat Heras Smart Access?

Fysiek bestaat Heras Smart Access enkel uit een Smart Access box en Combi Scanner. De Smart Access box is een kleine installatiekast die gemakkelijk aan een tourniquet, slagboom, schuifpoort, looppoort of werfkeet te bevestigen is. Met de Combi Scanner kan gecontroleerd toegang worden verleend aan mensen en voertuigen met een pas of vingerscan. De software is vanaf maart 2017 compatibel met de Belgische RSZ (Checkinatwork) en de scanners kunnen ook gecontroleerde toegang verlenen aan personen met een construbadge.

Smart Access box

De weerbestendige Smart Access boxen zorgen voor de beveiligde (VPN) communicatie met de cloudsoftware via het 4G-netwerk. De Smart Access box is te plaatsen aan een tourniquet, slagboom, schuifpoort, looppoort of andere toegang bij de klant door middel van een hangplaat. Een 230 V aansluiting is voldoende.

Om een gecontroleerde in- en uitgang te maken, zijn twee Combi Scanners nodig. Vaak adviseren wij ook een extra Combi Scanner om nieuwe gebruikers vertrouwd te maken met het systeem. Uitbreidingen hierop zijn uiteraard mogelijk!

De Smart Access box heeft een antenne die voor een stabiele en betrouwbare netwerkverbinding zorgt.


Combi Scanners

De Combi Scanners zijn echte minicomputers met een snelle processor die elke vorm van toegang op zich kunnen afhandelen. Dit betekent dat ze ook blijven functioneren als het mobiele netwerk van de Smart Access box wegvalt. De Combi Scanners verlenen toegang door middel van een vingerafdruk (optische vingerprint) en een paslezer. De scanners krijgen stroom van de Smart Access box en beschikken over een relais om het draaihek, de poort en dergelijke aan te sturen. Daarnaast krijgt de gebruiker feedback via de meerkleurige indicatie-led.


De voordelen van de scanners:

  • Speciaal ontwikkeld voor buitengebruik
  • Vandalismebestendig
  • Tot 5000 gebruikers mogelijk
  • Tot 2000 matches per seconde


De afdruk van de vinger wordt in de scanner al omgezet naar een template die niet te terug te voeren is naar de originele afdruk. Daarnaast wordt een gepatenteerd algoritme toegepast dat beveiligd is met een hoge vorm van encryptie (AES256). Veilig voor u en uw gebruikers!

SmartAccess

 

Wat zijn de mogelijkheden van Heras Smart Access?

(Voor)registratie van gebruikers

Personen aanmelden in het systeem gaat zeer snel: de naam, het badgenummer en de toegangsgroep zijn voldoende om een persoon aan het systeem toe te voegen. Gebruikers kunnen zichzelf ook vooraf registreren. Dit kan online via een link die de opdrachtgever verstrekt. Via een browser kan men met elk apparaat deze vragenlijst doorlopen. De antwoorden staan dan overzichtelijk bij de nieuwe gebruiker, wat het beheer een stuk minder arbeidsintensief maakt.


Heras Smart Access beheren in de cloud

Van op elke plek kan men via een browser eenvoudig inloggen. Er kunnen vervolgens verschillende beheerders worden toegekend, die verschillende locaties, gebruikers en toegangsgroepen kunnen beheren. Ook kan men hier kiezen wat een beheerder wel of niet mag bekijken en wijzigen.

Vanuit het systeem kunnen rapporten worden aangemaakt (zoals de urenregistratie) en kan men de aanwezigheid van personen controleren.

Aanpassingen bij gebruikers en loggegevens worden automatisch gesynchroniseerd tussen de scanners en de cloud. En het belangrijkste is de intuïtieve en gebruiksvriendelijke aanpak, waardoor een beheerder binnen een kwartier zelfstandig met het systeem kan werken.

Maak toegang & persoonsregistratie gemakkelijk
met Heras Smart Access

Het Heras Smart Access systeem is een eenvoudige, betaalbare cloudoplossing die twee vliegen in één klap slaat: toegangscontrole en persoonsregistratie. Hoe dat werkt, demonstreren we graag bij u op locatie. Vraag meteen een gratis en geheel vrijblijvende demo aan.

Verken de mogelijkheden in een gratis demo

Picture of Joost Verlinden

Vertel over uw uitdaging.
Wij helpen graag.

Uiteraard vertellen wij graag meer over onze producten en diensten in een persoonlijk gesprek. Maak meteen een afspraak via de onderstaande knop.