On-shore beveiliging voor offshore productie

In Oostende bouwt Siemens aan het offshore windpark Rentel: zo’n veertig windturbines die op veertig kilometer uit de kust gaan zorgen voor 309 megawatt aan groene stroom. Goed om circa 300.000 gezinnen van energie te voorzien. Het werk startte begin 2018 en moet eind van dit jaar gereed zijn. Heras Mobile Fencing & Security draagt met mechanische en elektronische beveiliging bij aan de vlekkeloze procesvoortgang.

In de haven van Oostende worden de windturbines geassembleerd die uiteindelijk op zee worden geïnstalleerd. Een voormalige truckparking doet dienst als bouwwerf. Die locatie levert direct de eerste uitdagingen op. “De opdracht was 1,2 kilometer hekwerk rond de werf”, aldus accountmanager Yves Spooren van Heras Mobile Fencing & Security. “Het hekwerk moest semipermanent worden geplaatst op een verharde ondergrond in een gebied waar de wind een grote rol speelt. Blokken waren dus geen optie; alle hekken zijn daarom met geheide palen geplaatst.”

Heras Siemens Oostende 5

Minimale montagetijd

Een andere uitdaging was de korte montagetijd. Stijn Vanooteghem (Project Procurement Manager voor Siemens): “Er was slechts een week tijd voor de montage. Gezien de manier van monteren en de randvoorwaarden, was dit erg kort. Bovendien veranderde in die tijd met regelmaat de routing op de site, dus het vereiste enige flexibiliteit. Heras heeft dat heel goed opgepakt en leverde op tijd de werf op.”

Toegangsrechten

Heras Siemens Oostende

Naast 1,2 kilometer M500 hekwerk, leverde Heras meer mechanische en elektronische beveiliging. Vanoothgem: “Er zijn totaal 6 toegangsplekken, waarvan twee met tourniquets. Het Heras Smart Access systeem zorgt dat alleen mensen op de site komen die er toegang hebben. Met de toegangspassen kunnen we zelfs verschillende toegangsrechten verlenen voor de verschillende gebruikers. De werf wordt 24/7 gemonitord door twee portiers.” Verkeer van en naar de werf krijgt toegang via een schuifpoort en een slagboom. Daarnaast zorgen systemen van partner Port-Eyes voor 24/7 camerabewaking.

 

Heras Siemens Oostende 9

Hoog servicelevel

Bijzonder is dat zelfs de wandelwegen van en naar de site zijn afgebakend met 1 meter hoge M100 bouwhekken. “Het geeft aan hoe hoog de eisen qua veiligheid en beveiliging zijn voor deze klant”, aldus Yves Spooren. Stijn Vanooteghem vult aan: “Het gewenste servicelevel ligt hoog. Productie gaat hier 24 uur per dag door, dat stelt hoge eisen aan de service. Gelukkig speelt Heras Mobile Fencing hier heel goed op in. Men denkt mee in oplossingen en stelt zich heel flexibel op. We zijn zeer tevreden.”

 

 Adviesgesprek aanvragen

 

Picture of Yves Spooren

Vertel over uw uitdaging. Wij helpen graag.

Aaliquet rhoncus vestibulum lorem ipsum quam tiam eget dui in enim feugiat ultrices dolor amet.