Onderdelen van de bouwplaats

Hekwerk

Je bent als bouwondernemer verantwoordelijk voor de veiligheid van je medewerkers, passanten en omwonenden. Je dient overlast en verkeershinder op en om de bouwplaats tot een minimum te beperken. Je weert pottenkijkers en je wilt je materiaal en materieel veilig stallen. Alleen bevoegden mogen het terrein betreden. Tegelijkertijd moet je terrein goed toegankelijk zijn voor medewerkers en leveranciers en je wilt dat je terrein netjes oogt. Met de juiste bouwhekken en toegangspoorten vang je alle vliegen in één klap.

Bouwhekkeuzeproces

Maar hoe kies je het juiste hekwerk en waar let je op? Om je te helpen een weloverwogen keuze te maken hebben wij een bouwhekkeuzeproces gedefinieerd

Aansluitingen elektra, water, gas en riool

Je wilt uiteraard de juiste voorzieningen - tijdig - aanvragen, zodat hierdoor geen vertraging optreedt. Denk aan elektra, water, riool, telefoon, internet etc. Dit kun je in eigen beheer aanvragen bij de nutsbedrijven of uitbesteden aan hiervoor ingerichte adviesbedrijven, waarmee Heras Mobile je graag in contact brengt.

Verlichting

Verlichting is voor iedere bouwplaatsinrichting een must. Professionele verlichting leidt er enerzijds toe dat je s’nachts onbevoegden van je bouwplaats weert. Anderzijds zorgt het ervoor dat de fysieke werkplaats verlicht wordt. Je dient tijdelijke verlichting strategisch te plaatsen, zowel indirect als direct. Denk aan buitenverlichting, maar ook aan tijdelijke binnenverlichting zoals in schachten, verdiepingen etc. Kortom: put on the lights!

Beveiliging

Bouwplaatsbeveiliging werkt twee richtingen op: het optimaliseren van een veilig werkklimaat voor medewerkers en bezoekers én het minimaliseren van vandalisme en diefstal op je bouwterrein. De bouw vraagt tegenwoordig om een hogere veiligheid. Geef dit onderdeel daarom een hoge prioriteit bij de bouwplaatsinrichting. Maatregelen zijn eenvoudig te treffen dus geen enkel excuus meer om hier niet serieus mee om te gaan. Denk bijvoorbeeld aan een elektrische schuifpoort; deze verlaagt eenvoudig het risico op diefstal én is eenvoudig te plaatsen.

Bouwliften en bouwkranen

Met de juiste liften en kranen ben je in staat zware goederen en materialen op de plaats van bestemming te krijgen, ook op grote hoogte. Of het nu voor korte of lange termijn is, dit zware geschut is onmisbaar bij iedere bouwplaatsinrichting.

Toiletten en schaftwagens

Zorg goed voor je personeel en bezoekers door voldoende toiletten en schaftwagens te plaatsen. Een schaftwagen is een unieke plek, waar werklui samenkomen en na het harde werk even ontspannen. Schaftwagens zijn te krijgen met een toiletruimte, een berging, een keukenblok met een koelkast, zonwerende rolluiken, een extra kantoorruimte enzovoort.