Waarom kies ik voor toegangscontrole op mijn werf?

De werf is een dynamische locatie waarbij het een constant komen en gaan is van personen, voertuigen en materialen. Het overzicht bewaren is dan ook een hele opgave. Daarnaast bent u verantwoordelijk voor de veiligheid op en rondom de bouwwerf. En bovendien zorgen diefstal en vandalisme jaarlijks voor €100 miljoen aan directe schade, buiten de indirecte kosten zoals vertraging van het bouwproject. 

In het kort is toegangscontrole dus belangrijk vanwege het overzichtelijk houden van uw werf, het verhogen van de veiligheid en het voorkomen van vertraging. De meeste bouwprojecten staan echter al flink onder druk en dan komen er ook nog administratieve lasten bij. Niet wanneer u werkt met een slim toegangscontrolesysteem. 

In dit artikel gaat we dieper in op het belang van veiligheid op de werf, hoe u snel en nauwkeurig een persoonsregistratie opzet en wat dit voor u betekent als u zich weer kan focussen op uw kerntaak: bouwen.

 

Veiligheid op de werf

Onbevoegden die de werf betreden, kunnen een groot probleem en risico vormen voor een veilige bouwwerf. Denk hierbij aan dieven en vandalen die, soms fluitend, uw bouwterrein betreden om bijvoorbeeld werktuigen, klein gereedschap en bouwmaterialen mee te nemen. Het indirecte gevolg van diefstal en vandalisme is vaak dat een deel van de bouw stil komt te liggen om de schade te herstellen en materialen te vervangen. Toegangscontrole is dan ook een belangrijk aspect van werfbeveiliging. Het is een systematische aanpak om te bepalen wie toegang heeft tot (gebieden op) op de werf om zo diefstal en vandalisme te beperken of voorkomen. 

Tegelijkertijd vermijdt een goed toegangscontrolesysteem dat voorbijgangers per ongeluk de bouwwerf betreden. Vooral op binnenstedelijke werven kan dit voorvallen, zeker wanneer uw bouwterrein niet goed afgesloten is. Dit vormt een groot risico voor de veiligheid van uw werknemers, maar ook voor de voorbijganger zelf. Uw mensen moeten namelijk veilig en ongestoord door kunnen werken. Een nieuw bouwproject heeft natuurlijk veel bekijks, maar u wilt deze geïnteresseerde bezoekers op gepaste afstand houden. 

Om uw bouwwerf goed af te sluiten, kunt u bijvoorbeeld duidelijk in- en uitgangen creëren met een tourniquet of looppoort. In combinatie met ons Heras Smart Access toegangscontrolesysteem geeft u alleen bevoegden toegang tot uw werf. Dit draagt direct bij aan de veiligheid, ook in geval van calamiteiten. En met vooraanmelding heeft u al in twee minuten een nieuwe pas aangemaakt voor (nieuw) personeel op de bouwwerf. Zo heeft u snel en eenvoudig een veilige en afgesloten werf. Met als bijkomend voordeel dat u automatisch de administratie en persoonsregistratie op orde heeft.

 

Snelle en nauwkeurige persoonsregistratie met een toegangscontrolesysteem

Registratie op uw werf. Het moet, maar wat een gedoe! Denk hierbij aan personen registeren die de bouwwerf betreden, voorkomen dat illegalen de bouw op komen en zorgen dat iedereen de juiste veiligheidsinstructies krijgt. Het is vaak werk dat tussendoor gedaan wordt. En als u het niet goed doet, krijgt u een boete.

De uitvoerder moet weten wie zich op de bouwwerf bevindt en wie niet. Het Heras Smart Access toegangscontrolesysteem is één systeem voor toegangscontrole en persoonsregistratie. Zo geeft u eenvoudig toegang aan de juiste personen. Dit is in slechts enkele minuten geregeld. Naam, pasnummer en toegangsgroep zijn voldoende om een persoon toe te voegen. Bovendien is het meteen overzichtelijk voor welke opdrachtgever een persoon werkt en of hij op de werf mag komen. U zorgt er dus voor dat onderaannemers de juiste gegevens aanleveren en dat is belangrijk in verband met ketenaansprakelijkheid.

Een bijkomend voordeel is dat u de registratiesoftware kan koppelen aan de salarisadministratie. Doordat u inzicht heeft in de dagen en uren dat mensen aanwezig zijn geweest, weet u of er aan het aantal afgesproken werkuren is voldaan. 

 

Focus op uw kerntaken

Als bouwbedrijf wilt u zich focussen op uw kerntaken: zo efficiënt mogelijk bouwen in lijn met de wet- en regelgeving. U wilt zich dus niet bezig houden met onbevoegden weren en de administratie handmatig bijhouden. Met een nauwkeurig toegangscontrolesysteem bent u veel minder tijd kwijt aan het bijhouden van wie op de bouwwerf is. Zo zijn uw collega’s op kantoor ook direct op de hoogte en communiceert u minder over administratieve randzaken. Bovendien hoeft u niet meer met urenbriefjes of een Excelbestand bij te houden hoeveel uur iemand gewerkt heeft. Dit kost een projectleider al gauw een paar uur per week. Het Heras Smart Access systeem regelt dat allemaal automatisch voor u. Conclusie: méér tijd op de bouw en minder in de keet. 

 

Meer tijd voor het opleveren van uw bouwproject

Geen ongewenste bezoekers, vakmannen die veilig en ongestoord kunnen doorwerken en direct inzichtelijke administratie voor uw collega's op kantoor. Dat is wat u kunt bereiken door een goed toegangscontrolesysteem te implementeren. In combinatie met werfhekken en toegangspoorten creëert u met Heras Smart Access een totaaloplossing voor een veilige werf. Zo gaat u van dieven die fluitend uw terrein op lopen naar een slim systeem dat uw toegangscontrole en persoonsregistratie een fluitje van een cent maakt. Benieuwd hoe simpel Heras Smart Access voor u werkt? Vraag dan een vrijblijvende demo op locatie aan:

Vraag een gratis demo op locatie aan

Wilt u zich eerst verder verdiepen in de voordelen en eenvoud van Heras Smart Access? Bekijk dan dit document of download de Heras Smart Access brochure.

Dat het Heras Smart Access toegangscontrolesysteem u veel tijd bespaart en een veiligere bouwwerf oplevert, is iets wat zeker is. Maar ieder project is anders. Wij adviseren u graag over een werkende oplossing die u bij uw bouwproject past. Vraag direct een adviesgesprek aan.

Picture of Sjoerd van den Wijngaarden

Vertel over uw uitdaging.
Wij helpen graag.

Uiteraard vertellen wij graag meer over onze producten en diensten in een persoonlijk gesprek. Maak meteen een afspraak via de onderstaande knop.