20211209-tomdoms_0198954
Lees meer over
7 min om alles te lezen

Toegangscontrole op de werf

De bouwwerf is altijd dynamisch. Het verlenen van toegang voor in- en uitgaand vrachtverkeer, bouwpartners en onderaannemers vraagt tijd en aandacht. Met het toegangscontrolesysteem Heras Smart Access krijgt u grip op de bouwwerf. Een eenvoudige oplossing voor elektronische toegangscontrole en persoonsregistratie.

Met medewerking van
Round_Sjoerd van den Wijngaarden 104 px
Sjoerd van den Wijngaarden

Accountmanager

Round_Stijn Bastianen 104 px
Stijn Bastianen

Productmanager

Hoofdstuk 1

Waarom is toegangscontrole op de werf belangrijk?

Mensen die kwaad in de zin hebben, de kortste route zoeken of gewoonweg nieuwsgierig zijn. Onbevoegden die de bouwwerf betreden vormen een groot probleem/risico. Voor veel uitvoerders van een bouwproject is het een uitdaging om onbevoegden van de bouwwerf te houden.

Round_Stijn Bastianen 104 px
Stijn Bastianen

Productmanager

De uitvoerder van een bouwproject is verantwoordelijk voor iedereen die de bouwwerf betreedt, ook als dit geen bouwpersoneel betreft. Uitvoerders hebben daarom de verantwoordelijkheid om de veiligheid op de bouwwerf te waarborgen en om de bouwplaats te beveiligen.

Daarnaast is de logistiek en de doorstroming van vrachtverkeer op de bouwwerf een belangrijk punt voor uitvoerders. Uit veiligheidsoogpunt wilt u het vrachtverkeer op de bouwwerf beperken en voorkomen dat het gebruikelijke verkeer op de bouwwerf komt. Met name in stedelijke gebieden is het regelen van het verkeer en het waarborgen van omgevingsveiligheid een uitdaging.

Toegangscontrole op de bouw is dus van essentieel belang om inzicht te krijgen welke arbeidskrachten, leveranciers en goederen op de bouwwerf aanwezig zijn. De juiste toegang en controle zorgt niet alleen voor het beveiligen van de bouwwerf, maar ook voor de veiligheid op de bouwwerf door het reguleren van vrachtverkeer en het weren van onbevoegden.

Hoofdstuk 2

Persoons- en toegangscontrole op de bouwwerf

Een duidelijke toegang en goede toegangscontrole van personen maakt de bouwwerf veiliger. Onbevoegden worden geweerd en alleen personen die aanwezig moeten zijn krijgen toegang.

Round_Sjoerd van den Wijngaarden 104 px
Sjoerd van den Wijngaarden

Accountmanager

Daarnaast is een goede toegang noodzakelijk vanuit veiligheidsoogpunt. Doordat de uitvoerder verantwoordelijk is voor alle aanwezigen op de bouwwerf moet hij inzicht en overzicht hebben van iedereen die zich op de bouwwerf bevindt. Ook met het oog op calamiteiten is het van belang dat iedereen snel, veilig en gecontroleerd het terrein kan verlaten.

Afhankelijk van de bouwwerf zijn er verschillende toepassingen die toegangscontrole mogelijk maken. Met de oplossingen van Heras Mobile verleent u alleen de juiste personen toegang tot een tijdelijke bouwplaats. Organiseer de toegangscontrole op uw bouwplaats met onze verschillende looppoorten en -deuren, vluchtpoorten, tourniquets, toebehoren en Heras Smart Access.

Smart access controle Heras

Versimpel de registratie en controle op uw bouwwerf.

Kom alles te weten.

8 pagina’s

Het is 5 minuten goed besteed

Hoofdstuk 3

Smart Access van Heras Mobile

Heras Smart Access is speciaal voor de bouwwerf ontwikkeld. Eén oplossing voor beveiliging, elektronische toegangscontrole én persoonsregistratie.

Round_Sjoerd van den Wijngaarden 104 px
Sjoerd van den Wijngaarden

Accountmanager

Overheden stellen steeds strengere eisen aan de regulering en registratie van medewerkers en verplichten de hoofdaannemer tot de persoonsregistratie van alle werknemers, gasten en onderaannemers op de bouwwerf. Doordat de toegangscontrole met Heras Smart Access geregeld is met een vingerafdruk- en pascontrole voorkomt u een hoop rompslomp.

 

Plug and play systeem voor
toegangscontrole en persoonsregistratie

Ook uw bouwwerf professionaliseert. Wet- en regelgeving vragen investeringen in toegangscontrole en persoonsregistratie. Bij voorkeur vindt u een geautomatiseerd systeem. Speciaal voor de bouwplaats ontwikkelden wij Heras Smart Access. Eén oplossing voor beveiliging, toegangscontrole én persoonsregistratie. Eenvoudig en flexibel in gebruik, veelzijdig in resultaat.

  • Toegangscontrole en peroonsregistratie in één.
  • Voldoen aan eisen afkomstig van opdrachtgevers, wetten en regels.
  • Met één klik overzicht op al uw locaties.
  • De basis voor een 24/7 veilige bouwwerf.

Benieuwd hoe het Heras Smart Access systeem werkt? We komen graag bij u langs voor een gratis en vrijblijvende demo op locatie.

Vraag een gratis demo op locatie aan

Hoofdstuk 4

Inzicht en controle op in- en uitgaand vrachtverkeer

Bij een bouwwerf is er sprake van in- en uitrijdend vrachtverkeer. Het reguleren van de logistiek op de bouwwerf geeft niet alleen inzicht in de leveranciers en goederen die aanwezig zijn – het beperkt ook het verkeer op de bouwwerf zodat arbeidskrachten zorgeloos kunnen werken.

Round_Stijn Bastianen 104 px
Stijn Bastianen

Productmanager

Bij de bouwplaatsinrichting kunt u rekening houden met de in- en uitrit voor vrachtverkeer door met het toegangscontrole Heras Smart Access het (vracht)verkeer te reguleren. Zo creëert u een optimale in- en uitstroom van vrachtverkeer.

Met de verschillende toegangscontroleoplossingen van Heras Mobile heeft u verkeersstromen op uw bouwplaats altijd op orde. Snel, gemakkelijk en passend bij uw bouwproject. 

Rentel Oostende

Siemens Gamesa Renewable Energy bouwt offshore windpark in Oostende en gebruikt daarbij Heras Smart Access.

Een optimaal toegangsplan voor uw bouwwerf

Het Heras Smart Access systeem zorgt dat alleen mensen op de site komen die er toegang hebben. Met de toegangspassen kan Siemens Gamesa zelfs verschillende toegangsrechten verlenen voor de verschillende gebruikers.