Check in at Work en toegangscontrolesysteem zijn één dankzij koppeling

De Belgische bouw werkt al jaren met Check in at Work: een software-oplossing waarmee medewerkers op de bouwwerf hun aanwezigheid door middel van een pas of QR-code doorgeven aan de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ). Om het professionals op de bouw zo gemakkelijk mogelijk te maken bestaat er tussen toegangscontrolesysteem Heras Smart Access en Check in at Work een naadloze koppeling. In dit blog gaan we in op deze koppeling en de bijkomende voordelen. 

Professionals op de bouwplaats krijgen in toenemende mate te maken met verplichtingen rondom persoonsregistratie en het reguleren van toegang. Inspecties en sancties nemen langzaam toe. Het is dan ook niet vreemd dat geautomatiseerde toegangscontrole, waarbij met een pas- of vingerafdruk gecontroleerde toegang kan worden verleend, in opkomst is. Heras Smart Access is zo’n slim systeem. Heras Smart Access is de perfecte aanvulling op Check in at Work, het zorgt er namelijk voor dat er daadwerkelijk inzichtelijk is wie er op de bouwplaats zijn. Een werfleider die reeds met oplossing werkt: “Het verandert in één keer van controleren of ze zich wel melden naar toestemming verlenen dat ze zich mogen melden, ideaal.”

Hoe werkt het?

Heras Smart Access bestaat uit een Smartbox en Combi Scanner. De Smartbox is een compacte installatiekast die aan een tourniquet, slagboom, schuifpoort, looppoort of keet te bevestigen is. Met de Combi Scanner wordt gecontroleerd toegang verleend aan persoon en voertuig middels een pas of vingerscan. Wanneer een persoon voor de eerste keer met de pas of vingerscan het terrein betreedt, wordt dit direct gekoppeld aan Check in at Work en doorgegeven aan de RSZ. Heras Smart Access werkt ook perfect met de Construbadge.  Het voordeel van de vingerscan ten opzichte van de passystemen is dat met 100% zekerheid vaststaat dat de persoon geregistreerd staat en het niet iemand is met een “geleend pasje”.
HER-SmartAccess-comp.jpg

Welke voordelen biedt de koppeling?

- Gemak – in plaats van administratieve rompslomp

Allereerst staat de koppeling tussen beide systemen gelijk aan gemak. Medewerkers op de bouw dragen nog steeds één toegangspas bij zich en hoeven geen extra handelingen uit te voeren bij het betreden van de bouwplaats. Wordt er gekozen voor de optie met vingerscan, dan is het dragen van een toegangspas geheel overbodig.

- Géén toegang bij verlopen tewerkstelling (RSZ en Limosa)

Met Heras Smart Access in combinatie met Check in at Work vindt er direct een controle plaats of het RSZ registratienummer of de Limosa tewerkstelling voor gedetacheerde werknemers in België nog steeds geldig is in die periode. Bij afkeuring wordt de werfleider direct op de hoogte gesteld. Is bij een werknemer de Limosa document op een specifiek project verlopen dan wordt er op locatie geen toegang verleend.Dit betekent dat mensen die niets op de bouwplaats te zoeken hebben geen toegang krijgen.

- Dankzij vingerscan écht geen onbevoegden op de bouwplaats

Men kan een toegangspas of Construbadge vergeten of kwijtraken. Ook kan de pas of badge onderling worden uitgewisseld. Met een vingerscan is dit niet langer mogelijk, waardoor toegang écht persoonlijk wordt.

- Ook koppeling met andere systemen mogelijk

Naast Check in at Work en de Construbadge is het toegangscontrolesysteem Heras Smart Access ook compatibel met andere systemen.

Smart Access: toegangscontrole en persoonsregistratie in één

Toegangscontrolesysteem Smart Access is dé tijdelijke oplossing voor beveiliging, toegangscontrole én persoonsregistratie op de bouw. Met Smart Access heb je grip op de gehele bouwplaats én op tijd. Download de brochure en ontdek hoe je met Smart Access grip krijgt op de gehele bouwplaats en op tijd:


Onderwerpen: Toegangscontrole,

Geplaatst door Thijs Krijgsman op 11 december 2017
Specialist Heras Smart Access