De bouw van het offshore windpark Rentel in Oostende

Rentel Oostende

"De korte montagetijd was een echte uitdaging. Er was slechts een week tijd voor de montage. Bovendien veranderde in die tijd met regelmaat de routing op de site, dus het vereiste enige flexibiliteit. Heras Mobile heeft dat heel goed opgepakt en leverde op tijd de werf op."

Stijn Vanooteghem

Senior Projectmanager bij Siemens Gamesa

In Oostende bouwt Siemens Gamesa aan het offshore windpark Rentel: zo’n veertig windturbines die op veertig kilometer uit de kust gaan zorgen voor 309 megawatt aan groene stroom, goed om circa 300.000 gezinnen van energie te voorzien. Heras Mobile Fencing & Security draagt met mechanische en elektronische beveiliging bij aan de vlekkeloze procesvoortgang.

Siemens Gamesa werkt met Heras Mobile Fencing & Security voor:
Werfhek M500 Werfhek M100 Heras Smart Access Maak een afspraak

Uitdagende locatie met hoge eisen

In de haven van Oostende worden de windturbines geassembleerd die uiteindelijk op zee worden geïnstalleerd. Een voormalige truckparking doet dienst als bouwwerf. Die locatie levert direct de eerste uitdagingen op. De opdracht was om 1,2 kilometer hekwerk rond de werf te plaatsen. “Het hekwerk moest semipermanent worden geplaatst op een verharde ondergrond in een gebied waar de wind een grote rol speelt. Blokken waren dus geen optie; alle hekken zijn daarom met semipermanente plaatsing in de grond gedreven", aldus Yves Spooren, accountmanager bij Heras Mobile.

Naast 1,2 kilometer M500 werfekken leverde Heras Mobile mechanische en elektronische beveiliging. In totaal zijn er 6 toegangsplekken, waarvan twee met tourniquets. Het Heras Smart Access systeem zorgt dat alleen mensen op de site komen die er toegang hebben. Met de toegangspassen kan Siemens Gamesa zelfs verschillende toegangsrechten verlenen voor de verschillende gebruikers. De werf wordt 24/7 gemonitord door twee portiers. Verkeer van en naar de werf krijgt toegang via een schuifpoort en een slagboom. 

Rentel Oostende1
Rentel Oostende
Rentel Oostende
Rentel Oostende
De bouwwerf in de haven van Oostende

Siemens Gamesa bouwt aan het offshore windpark Rentel.

Wilt u ook gebruik maken van onze oplossingen voor een gecontroleerde toegang?

Vraag het onze specialist

Optimale beveiliging met een hoog servicelevel

Bijzonder is dat zelfs de wandelwegen van en naar de site zijn afgebakend met 1 meter hoge M100 werfhekken. Dit geeft aan hoe hoog de eisen qua veiligheid en beveiliging zijn voor deze klant. Vanooteghem: “Het gewenste servicelevel ligt hoog. Productie gaat hier 24 uur per dag door. Dat stelt hoge eisen aan de service. Gelukkig speelt Heras Mobile hier heel goed op in. Ze denken mee in oplossingen en stellen zich heel flexibel op.”

20211209-tomdoms_0168935-1

Vertel over uw uitdaging.
Wij helpen graag.

Uiteraard vertellen wij graag meer over onze producten en diensten in een persoonlijk gesprek.