Renovatie en herontwikkeling van een van de grootste gebouwen in Amsterdam

Vastint
“Wij zijn ontzettend blij met de producten en service van Heras Mobile. De schuifpoort, tourniquet en looppoorten vergemakkelijken de entree naar het terrein en waarborgen tevens de veiligheid op het bouwterrein.”

Joyce Klok

Marketingmanager bij Vastint

Vastint is een internationale vastgoedorganisatie met meer dan 30 jaar ervaring. Dit bedrijf houdt zich o.a. bezig met het management van zijn vastgoedportefeuille en de (her)ontwikkeling van kantoren, woningen en hotels. Op dit moment wordt het indrukwekkende kantoorgebouw Weesperzijde 190 (Leeuwenburg) in Amsterdam gestript om er woningen, kantoren en voorzieningen in te vestigen. 

Groot project vraagt om een optimale beveiliging

Kantoorgebouw Weesperzijde 190 is gelegen achter het Amstelstation en ligt vlakbij de ring A10. De verwachting is dat er de komende 6 à 7 jaar gewerkt wordt om het gebouw te renoveren en deel te herontwikkelen. Een hele klus, waarbij er samengewerkt wordt met verschillende partijen. En dat vraagt om een goed afgesloten bouwwerf. Daarom werkt Vastint samen met FSB Beveiliging, die de werf bewaakt en zorgt dat de logistieke planning zo optimaal mogelijk verloopt. Vanuit FSB Beveiliging kwam dan ook de vraag bij Heras Mobile terecht hoe het vrachtverkeer gecontroleerd het terrein kan betreden. 

Samen met Heras Mobile is er gekeken om het terrein te beveiligen met toegangsverschaffers en een toegangscontrolesysteem. Zo zorgen de Arion schuifpoort, tourniquet en looppoorten ervoor dat vrachtverkeer en personen het terrein eenvoudig en veilig kunnen betreden. Hierdoor staat het vrachtverkeer niet stil op de weg en wordt het overige verkeer niet gehinderd. Met het Heras Smart Access systeem wordt er één doeltreffend systeem gebruikt om personen aan te melden. Zo houdt Vastint overzicht wie zich wanneer op het terrein bevindt. 

Weesperzijde 190 Heras
Weesperzijde 190 Heras
Weesperzijde 190 Heras
Weesperzijde 190 Heras
Veilige bouwwerf in Amsterdam

Vastint neemt bij Heras Mobile een totaalpakket af voor een veilige werf.

Wilt u ook een veilige bouwwerf realiseren? We helpen u graag.

Vraag het onze specialist

Circulaire bouwwerfinrichting

Een ander onderdeel van een goede bouwplaatsinrichting is de terreinafzetting met werfhekken. In september 2022 zijn onze duurzame Combi-Wood hekken (die we samen met Groene Bouwhekken ontwikkeld hebben) geplaatst, zodat Vastint kon starten met de voorbereidende werkzaamheden. Deze halfopen hekken schermen de bouwwerf af voor verkeer, wat ideaal is in de drukkere omgeving. Daarnaast kan het houten deel van de werfhekken gebruikt worden voor informatie over het project en andere communicatie-uitingen. Klok: “De Combi-Wood hekken zijn niet alleen duurzaam, maar bieden ook een mooi uitzicht over de ontwikkeling voor omwonenden en voorbijgangers.”

Daarnaast heeft Vastint tweedehands bouwketens geplaatst, die ook bijdragen een duurzame bouwwerfinrichting. Ook het demonteren in het gebouw wordt circulair aangepakt. Vastint verwacht dat 95% van de materialen die uit het gebouw verwijderd worden een nieuwe bestemming krijgen. Dit leidt niet alleen tot een forse reductie van het gebruik van nieuwe grondstoffen, maar het leidt ook tot een CO2-reductie. Oud materiaal hoeft niet te worden gerecycled en nieuwe producten hoeven niet te worden geproduceerd. Deze duurzame werkwijze kunnen wij natuurlijk alleen maar aanmoedigen! 

Duurzame bouwplaats Heras

Vertel over uw uitdaging.
Wij helpen graag.

Uiteraard vertellen wij graag meer over onze producten en diensten in een persoonlijk gesprek.