Projectbox & Heras Mobile: online registratie van arbeidskrachten

Wet- en regelgeving vragen investeringen in toegangscontrole en persoonsregistratie. Overheden stellen namelijk steeds strengere eisen aan de regulering en registratie van medewerkers en verplichten de hoofdaannemer tot de persoonsregistratie van alle werknemers, gasten en onderaannemers op de bouwplaats. Speciaal voor de bouwplaats ontwikkelden wij Heras Smart Access. Door samen te werken met software-oplossing Projectbox biedt Smart Access één oplossing voor persoonsregistratie, toegangscontrole en aanwezigheidsregistratie.

Samenwerking tussen Projectbox en Heras Smart Access

Heras Smart Access geeft inzicht in welke personen zijn aangemeld en toegang hebben verkregen tot de bouwplaats. Dat gebeurt via een pas-controle of met een vingerafdruk (versleutelde cijfercode). Projectbox is een online platform waarop bedrijven en bouwplaatsmedewerkers zich vooraf voor een project registreren. Met Projectbox is het mogelijk om snel en eenvoudig een online bedrijfsbrede en/of project specifieke registratie, veiligheidsinstructie en toetsing op te zetten. Doordat De Projectbox is gekoppeld aan Heras Smart Access systeem ben je als hoofdaannemer verzekerd van maximale borging op het gebied van wet- en regelgeving.

Met Projectbox maken medewerkers een online profiel waarmee zij zich kunnen registeren voor de bouwplaats. Toegang wordt echter verleend wanneer het profiel compleet is – dit wil zeggen dat arbeidskrachten alle veiligheids- en projectspecifieke instructies hebben afgerond. De hoofdaannemer kan hiermee op voorhand controleren of een medewerker voldoet aan alle vooraf gestelde eisen.

Hoe werkt het Projectbox?

 • Medewerkers en medewerkers van onderaannemers registeren zich online.
 • Medewerkers volgen een projectspecifieke veiligheidsinstructie en maken een eindtoets.
 • Medewerkers melden zich op het project en doorlopen de toegangsprocedure met ID-controle.
 • De medewerker start met de werkzaamheden.

praat plaatje Heras Smart Access schermprint

Voordelen voor Heras Smart Access

Doordat De Projectbox gekoppeld is aan het bouwplaats beveiligingssysteem Smart Access zorgt het ervoor dat projectleiders en uitvoerders in de bouw de zekerheid hebben dat iedereen die op de bouwplaats aanwezig is de juiste instructies en/of certificaten heeft. Daarbij hoeven bedrijfsgegevens en persoonsgegevens maar één keer ingevoerd te worden. Daarna zijn ze voor alle volgende projecten beschikbaar.

Onze samenwerking met Projectbox biedt de nodige voordelen voor Heras Smart Access en daarmee onze klanten:

 • Eenmalige invoer van gegevens
 • Uitgebreide arbeidskrachtenregistratie met veiligheidsinstructie
 • Automatische controle op VCA certificaat
 • Automatische controle op kvK-nummers
 • Controle op poortinstructie
 • Paspoort/ID check (koppeling met Keesing Authentiscan)
 • Registratie vindt vooraf plaats, dit scheelt tijd en rompslomp bij de bouwplaats
 • Aanwezigheidsregistratie (mandagenregisters) geautomatiseerd
 • Persoon heeft pas toegang nadat portier of uitvoerder dit heeft toegekend

Hoe zorg jij voor een veilige en efficiënte toegang tot uw bouwplaats?

Wil jij meer tijd besteden op de bouw en minder aan administratieve taken? Heras Smart Access wordt in no time op de bouwplaats gereedgemaakt. En juist omdat Heras een tijdelijke bouwplaats beveiliger is en geen IT-bedrijf, is de oplossing super simpel. Anti Climb bouwhekken, een schuifpoort (of slagboom) en een tourniquet (of looppoort) vormen de basis.

Adviesgesprek aanvragen

Picture of Sjoerd van Wijngaarden

Vertel over uw uitdaging. Wij helpen graag.

Aaliquet rhoncus vestibulum lorem ipsum quam tiam eget dui in enim feugiat ultrices dolor amet.