Stap 3: Persoonsregistratie

Altijd inzicht in wie er op de bouwplaats aanwezig is — ook na werktijd

Een zwakke plek in de beveiliging van veel bouwplaatsen is het gebrek aan inzicht in personen die toegang hebben tot het terrein. Vooral in de laatste fasen van het bouwproject zijn er veel verschillende partijen gelijktijdig aan het werk en raakt het overzicht gauw zoek. 

Aanwezigheids- en persoonsregistratie helpt u inzicht te krijgen in welke personen aanwezig zijn (geweest) op de bouwplaats. Bovendien verplicht Belgische wetgeving — en in de toekomst wellicht ook de Nederlandse — deze vorm van bouwplaatsbeveiliging:

CheckInatWork (BE)

CheckInatWork (BE)

In België is persoonsregistratie verplicht bij bouwprojecten vanaf 500,000 euro. Alle werknemers dienen met behulp van een check-in systeem kenbaar te maken dat ze op een bouwplaats aanwezig zijn. Werknemers kunnen zich registreren bij een kastje dat op de bouwplaats hangt en dat door de Belgische overheid beschikbaar wordt gemaakt. Hoewel dit kastje helpt bij persoonsregistratie is het systeem niet verbonden met een toegangscontrolesysteem. Hierdoor kunnen werknemers die niet de juiste papieren op zak hebben het systeem gemakkelijk omzeilen.

Bouwplaats-ID / BREEAM (NL)

Bouwplaats-ID / BREEAM (NL)

In Nederland is er tot op de dag van vandaag nog geen wetgeving rondom persoonsregistratie op de bouwplaats. Echter, zijn er al wel volop plannen gemaakt. Zo is het mogelijk dat in de nabije toekomst alle aanwezigen op de bouwplaats zich moeten aan- en afmelden met een Bouwplaats-ID. Het Bouwplaats-ID is gekoppeld aan een databank waar staat geregistreerd of de desbetreffende persoon aanwezig mag zijn op de bouwplaats. Bovendien stelt het BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie keurmerk — dat veelvuldig wordt gebruikt om de duurzaamheidsprestatie van nieuwe gebouwen te bepalen — dat iedere aanwezige op een bouwplaats vanwege de veiligheid een ID-bewijs bij zich moet dragen.

Ontdek toegangscontrole en persoonsregistratie in één

Download hier de Product Brochure 

Dé oplossing voor aanwezigheids- en persoonsregistratie die voldoet aan alle wetgeving

Gelijktijdig uw bouwplaatsbeveiliging opschroeven en voldoen aan wet- en regelgeving? Speciaal voor de tijdelijke bouwplaats ontwikkelden we Heras Smart Access. Dat is één allesomvattende oplossing voor zowel beveiliging als voor toegangscontrole en aanwezigheidsregistratie.

Met behulp van Smart Access kunt u vanaf iedere locatie, op ieder tijdstip de in- en uitstroom van mens en transport in de gaten houden. Dat stelt u — vooral in het geval van een calamiteit — snel en doeltreffend in actie te komen. Weten hoe u uw beveiliging kunt opschroeven en gelijktijdig kan voldoen aan wetgeving? Download de Smart Access brochure.

"De oplossing van Heras bevalt me wel goed. Via dit platform heb ik wel direct overzicht wie er aanwezig is. Veel minder papierwerk, het is voor iedere werfleider een verlichting. Je hebt geen omkijken meer naar de toegangscontrole. Heel goed, geen fouten"  Diego Mollet - Sitemanager BAM Contractors®

Ontvang een optimaal beveiligingsplan voor uw bouwplaats

Iedere bouwplaats is anders, kent andere risico’s en vraagt daarom om andere beveiliging. Hoe zorgt u dat uw tijdelijke bouwplaats optimaal beveiligd is en voorkomt u vertraging en extra kosten?

In een geheel vrijblijvend adviesgesprek met een van onze specialisten bekijken we uw specifieke situatie. Samen doorlopen we met u een stappenplan om tot een optimaal beveiligingsplan voor uw bouwplaats te komen.

Onze beveiligingsspecialist helpt u bij het:

  • Beperken van risico’s
  • Het opzetten van een helder stappenplan
  • Opstellen van een optimaal beveiligingsplan

Vraag hier een vrijblijvend adviesgesprek aan:

Adviesgesprek aanvragen
Heras Specialist 4