Groen hekwerk in ‘t vizier

Groen, groener, groenst. Vervuiling tegengaan, of juist opschonen van de wereld waarin we leven wordt tegenwoordig steeds vaker gezien als levensmotto. Niet alleen in Den Haag (NL), maar gelukkig steeds vaker in tout Belgische industrie en huishouden. Zo ook in de hekwerkindustrie.
 
Heras Mobile Fencing & Security (MF&S) steekt energie in een beter klimaat door zich in te zetten voor een duurzame bedrijfsvoering. Dat begint met het maken van de juiste keuzes. Wij leveren onze maatschappelijke bijdrage, hoe bescheiden ook, door onze CO2 uitstoot, energieconsumptie en afvalstromen vergaand te verminderen.

Als het kwartje valt

In 2010 werd ook door Heras MF&S de doelstelling geformuleerd om binnen 10 jaar ten minste 20% minder CO2 uit te stoten (afgemeten aan de productie). Wat betekent dat in de praktijk? De CO2-footprints  zijn voor de gehele product- en procesketen in kaart gebracht. Ook worden energieconsumptie en afvalstromen waar mogelijk gereduceerd.

Heras MF&S investeert in verantwoorde productielocaties en procesinnovatie. Vakorganisaties kozen Heras MF&S tot de beste ‘SHE-werkgever’ van 2013. Als enige bedrijf in de tijdelijke hekwerken en bouwplaats beveiliging in Europa heeft Heras MF&S niveau 3 van de CO2-prestatieladder (Nederlands keurmerk).

 

iStock_000057690882Large.jpg

Zien is geloven

De doelstelling is een CO2-reductie van minimaal 2% per jaar. Een realistische doelstelling? Wij denken van wel! Transparantie van onze organisatie en van partners leidt tot CO2-reductie in de keten. De vrachtwagens en leaseauto’s worden bijvoorbeeld uitgerust met slimmere systemen (bijvoorbeeld start-stop systemen) en monitoring verbruik en rijgedrag en moeten bij vervanging voldoen aan strikte milieu-eisen.

De drie Europese productielocaties zijn ingericht om zo efficiënt mogelijk te produceren. Energie- en CO2-reductie worden gerealiseerd met innovatieve technieken en slimme planning.

 

Individueel belang

Heras MF&S informeert en overtuigt haar eigen medewerkers daar waar mogelijk om verantwoord om te gaan met onderwerpen als energieverbruik. De weg is lang, hoor je mensen wel eens zeggen. Maar als je niet begint met lopen, kom je nergens. Toch?

Daag ons uit samen met u te werken aan een groene sector en een groene wereld. Neem vrijblijvend contact met ons op om uw uitdagingen te bespreken.

Onderwerpen: Projectbeveiliging,

Geplaatst door Arjan Zegelaar op 07 juni 2016
Operations Director at Heras Mobile Fencing & Security